Tuorein sisältö

Kirjalähde: Mötley Crüe -rokkari sai uransa alussa kenkää Blackie Lawlessin bändistä - potkuille oli selkeä syy!

09.01.2023 klo 00.06 | Luettu: 1095 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mötley Crüen Nikki Sixx kertoo kirjassaan "Ekat 21 vuotta : Kuinka minusta tuli Nikki Sixx" (Like Kustannus) ajasta ennen Mötley Crüeta.

Mötley Crüen "esiaste" oli bändi nimeltään London - jo Londonin aikaan Frank Feranna oli muuttunut Nikki Sixxiksi, ja mies näytti ulkoisesti jo samalta rokkarilta, kuin Mötley Crüen debyytillä.

Ennen Londonia Sixx soitti W.A.S.P-yhtyeestä tutun Blackie Lawlessin bändissä Sister. Samaisesta kokoonpanosta löytyivät myös myöhemmin London-yhtyeessä soittaneet Lizzie Gray ja Dane Rage.

Tuolloin, vuonna 1977, Blackie oli jo kokeneempi rokkikarju. Jo tuolloin mustissa vaatteissa viihtynyt rokkari oli soittanut hetken New York Dollsissa, joten Blackie oli selkeä bändin liideri. Nikki oli myös pari vuotta nuorempi, joka parinkympin tienoilla vaikuttaa paljon.

"Mutta Sister tuntui muutenkin hyvältä heti alusta asti, eikä vain Blackien takia vaan siksi, että Lizziellä, Danella ja minulla klikkasi saman tien".

"Treenasimme enintään kolme tai neljä kertaa viikossa. Tai ehkä vain pari kolme. Sitten oli aika tehdä demo. Blackie tiesi, miten homma toimi, mutta me muut olimme uskomattoman vihreitä. Meillä ei ollut minkäänlaista kokemusta. Emme olleet ikinä astuneet jalallamme studioon.

Olimme umpisurkeita, ja tavallaan se oli parasta, mitä meille saattoi tapahtua. Sister oli itsestäänselvästi Blackien bändi. Blackie oli perustanut sen. Blackie lauloi ja teki kaikki biisit. Jos Blackie ei pitänyt siitä, mitä me soitimme hänen takanaan, hän kyllä kertoi sen. Kukaan ei ollut huijannut meitä. Olimme tienneet alusta asti, että jos menisimme kimppaan Blackien kanssa, joutuisimme pelaamaan hänen säännöillään. Mutta olen varma, että jossain vaiheessa mittani olisi täyttynyt. Minulla oli jo kymmenen tai kaksitoista omaa biisiä varastossa. Myös Lizzie kirjoitteli omaa materiaalia ja halusi saada sitä esiin. Danella oli omia ajatuksia siitä, miten hän halusi soittaa. Ennemmin tai myöhemmin olisimme joutuneet törmäyskurssille. Se hetki koitti kuitenkin odotettua aikaisemmin, sillä kuultuaan äänitystemme tulokset Blackie antoi kenkää koko kolmikolle.

Noin vain, siltä istumalta. 'Te lennätte ulos. Se oli siinä. Tätä ei enää jatketa'. Kyllä se kirpaisi, mutta asiassa oli hyväkin puoli. Nyt Lizzielle, Danelle ja minulle jäi paljon enemmän tilaa tehdä omia juttujamme. Päätimme ottaa nimeksemme London, koska Lontoosta tulivat kaikki parhaat bändit
".

Lainatut kohdat ovat Nikki Sixxin kirjasta "Ekat 21 vuotta : Kuinka minusta tuli Nikki Sixx" (Like Kustannus).









V2.fi | J.A. Kaunisto
< Nicolas Cage täyttää... Janni Hussilla arki ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova