Tuorein sisältö

Cannes kylpee kauhussa

22.05.2007 klo 10.46 | Luettu: 1513 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Cannesin filmifestareilla lentää verta. Kauhuelokuvat ovat mukana kaupallisen elokuvan ja mainstreamin rinnalla. Elokuvateollisuuden ostajille tarjotaan leffoja kuten Motor Home Massacre, Loch Ness Terror ("She's Back ... and She's Hungry") ja Poultrygeist: Night of the Chicken Dead.

Esimerkkinä kauhun hovikelpoisuudesta on Quentin Tarantinon Death Proof, 70-lukulaista b-filmien roisketta tarjoileva pätkä. Tarantino kilpailee leffalla Cannesin festarien pääpalkinnosta.

Suomen virallinen hirviöryhmä Lordi oli myös Cannesissa promotoimassa tulevaa Dark Floors-leffaa. Solar Filmsin tuottama leffa siirtää Lordin jäsenet osaksi kauhuelokuvien historiaa.

Lionsgate Films on yksi yhtiöistä, joka on saavuttanut viime vuosina menestystä pienen budjetin kauhupätkillään. Saw ja Hostel ovat yhtiön johtotähtiä. Saw 4 on tulossa juuri elokuvateattereihin. Esimerkiksi Hostel maksoi 5 miljoonaa dollaria mutta keräsi kansainvälisiltä markkinoilta yli 80 miljoonan dollarin potin.

Damage Films-nimisen tuotantoyhtiön pomo Darrin Ramage ei ole asiasta hämmästynyt.

- Kaikki genret menevät sykleissä. Neljä vuotta sitten toimintaleffat olivat kukkulan huipulla. Olen pyörinyt leffabisneksessä niin kauan, että olen nähnyt kauhuleffojen nousun ja laskun kolme kertaa, toteaa Darrin Ramage.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ozzy happoilee... DMX Pipefestin pääes... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova