Tuorein sisältö

Kotimaisen melankolisen metallin mestarin Insomniumin uusimman aiheena muinaiset noitavainot

19.01.2023 klo 21.27 | Luettu: 583 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Insomniumin uusi single The Witch Hunter löytyy verkosta. Suomalaisen melankolisen metallin uranuurtaja Insomnium jatkaa ensi kuussa kuultavan "Anno 1696" -albuminsa pohjustusta.

"The Witch Hunter on hyvä esimerkki siitä, kuinka kappale kasvaa ja löytää omat siipensä studioprosessin aikana. Biisissä on ehdottomasti elokuvallinen tunnelma. Itseasiassa, tein tähän kappaleeseen lauludemot suomeksi, lukien ja karjuen Niilon tarinaa. Loppujen lopuksi vain nimi säilyi, ja se käännettiin noidanmetsästäjästä englanniksi. Se on kuitenkin eri tarina ja salainen versio, jota ei ulkopuolisten tule koskaan kuulla", vihjailee kitaristi Markus Vanhala.

"Torsåkerin noitavainot toimivat kammottavana inspiraation lähteenä", Niilo Sevänen kertoo. "70 naista mestattiin pienessä ruotsalaisessa pitäjässä, on kenties Pohjoismaiden synkin esimerkki noitavainoista. Ja kaiken lisäksi vuoden 1696 ja 1697 nälkävuosiin Suomessa liittyy kaikenlaisia kammottavia tarinoita ihmissyönnistä ja lapsenmurhista. Aikakausi luo siis erinomaiset puitteet synkälle tarinalle, jossa historia ja myytit kietoutuvat toisiinsa."


V2.fi | J.A. Kaunisto
< SaariHelvetti julkis... Tanskan Euroviisuedu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova