Tuorein sisältö

Kirjalähde: Faith No More teki ensimmäiset keikkansa omalaatuisella konseptilla - joka osoittautui toimivaksi!

07.02.2023 klo 01.19 | Luettu: 570 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Adrian Harten kirjassa "Faith No More - Narrikuninkaat" (Minerva) käydään läpi maineikkaan yhtyeen Faith No Moren vaiheita.

Alkujaan bändi esiintyi ilman vakituista laulajaa ja kitaristia. Ja homma toimi!

"On Broadwayssa lokakuussa 1983 järjestetyn avauskeikan jälkeen Faith No More ei soittanut uudestaan livenä kahteen kuukauteen. Heidän ensiesiintymisensä Los Angelesissa sovittiin kuitenkin joulukuun 20. päivälle. Tapahtumapaikkana oli Fiesta House, pieni punk-klubi, joka oli aiemmin toiminut isäntänä Hüsker Dü:lle, The Minutemenille ja Red Hot Chili Peppersille.

Faith No More - siis Bordin, Bottum ja Gould - olivat viettäneet nuo välikuukaudet Vatsissa jatkuvasti harjoitellen ja valmistautuen. He olivat valmiita toimimaan, mutta tarvitsivat jälleen kerran laulajan ja kitaristin.

Aikeenamme oli soittaa joka keikalla eri laulajan ja kitaristin kanssa, Bottum sanoo. Halusimme pitää ihmisiä jännityksessä ja säilyttää soundimme ja esitystapamme tuoreena ja haastavana. Meille kävi kaikki, mitä tekemällä erottuisimme muista bändeistä.

Ensimmäiset puolen tusinaa keikkaa teimme eri laulajien ja kitaristien kanssa, Bordin toteaa. Se varmasti kertoo jotakin bändin ytimestä, tai siitä, millainen lähestymistapamme oli.

Settimme oli hyvin luuppipohjainen, Gould kertoo. Se oli tosi hypnoottinen eikä vaikuttanut kaipaavan laulua. Alkuperäinen idea oli, että setin päällä pidettäisiin puheita ja esitys olisi jonkinlainen outo, alitajuntaan vetoava tapahtuma".

"Seitsemän kappaleen mittaisessa setissä yhtye soitti myös kaksi instrumentaalibiisiä, 'Intron' ja 'Spiritin'. Ne olivat myös ainoat kappaleet, jotka esitettiin sekä ensimmäisellä keikalla On Broadwayssa että toisella kertaa Fiestassa. 'Death disco', joka oli hyvin varhainen versio Introduce Yourself -levylle vuonna 1987 päätyneestä 'Death marchista' ja 'Mike's disco' - jonka perkussiivista riffiä käytettiin myöhemmin The Real Thing -albumin kappaleessa 'Zombie eaters' - olivat nekin käytännössä instrumentaaleja".

Lainatut kohdat ovat Adrian Harten kirjasta "Faith No More - Narrikuninkaat" (Minerva).

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Archerin ystäville: ... Megadeth julkisti ke... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova