Tuorein sisältö

Kirjalähde: levy-yhtiö pelästyi hittilevyn jälkeistä Faith No More -albumia: 'Toivottavasti kukaan teistä ei ostanut taloa'

10.02.2023 klo 01.24 | Luettu: 2674 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Adrian Harten kirjassa "Faith No More - Narrikuninkaat" (Minerva) käydään läpi maineikkaan yhtyeen Faith No Moren vaiheita.

Vuonna 1989 julkaistu "The Real Thing" -albumi oli suuri hitti, ja sinkkuviisu Epic nousi lopulta listakärkeen. Albumin seuraaja "Angel Dust" oli eri puuta, ja levy-yhtiössä ei oltu aluksi tyytyväisiä.

"Yhtyeen oli onnistunut pitää Slash Recordsin ja Warner Brosin edustajat loitolla äänittäessään Coastissa. Slashin pomo Bob Biggs pääsi kuitenkin tunkeutumaan studiolle helmikuun ensimmäisellä viikolla, kun bändi ja Matt Wallace olivat miksaamassa Scream Studiossa Los Angelesin Sound Cityssä. Biggs ei kyennyt peittämään huoltaan oleillessaan Wallacen ja Gouldin miksauspöydän ääressä. Hän totesi yhtyeelle suoraan: 'Tämä on vaikea levy hoidettavaksi. En tiedä pystynkö siihen, mutta teen parhaani'. Mennessään ulos studiosta hän oli suorempi Wallacelle, joka muistelee: 'Olen varma, että hän sanoi: Voitko tehdä siitä enemmän The Real Thingin kaltaisen? Kun Wallace oli saattamassa Biggsiä autolleen, tämä kääntyi ja kysyi vielä: 'Voisitko mitenkään suitsia tätä hommaa'.

Näin ei tulisi koskaan käymään. 'Vaikka olisin halunnut, en olisi pystynyt siihen', Wallace sanoo.

'Levy-yhtiön pomo tuli studioon', Jim Martin muisteli vuonna 2012. 'Hän sanoi: toivon, että kukaan teistä ei ostanut taloa'. Kaikki happi katosi huoneesta. Se oli yksi niistä mahtavista hetkistä, kun todellisuus iskee vasten kasvoja. Jotkut yhteistyökumppaneistani olivat ostaneet uuden talon'"
.

"Bob Biggs kertoi bändille suoraan, ettei nähnyt albumilla potentiaalista singleä. Hän ehdotti, että albumia voisi kutsua nimellä Commercial Suicide eli kaupallinen itsemurha".

"Yhtye ei antanut levy-yhtiön ja manageripuolen huolien kääntää päätään. Teimme sen levyn, jonka halusimme tehdä ja taistelimme sen puolesta, Bordin sanoo. Talot, autot, mitä ikinä - kaiken sen voi myydä. Teimme levyä, jota halusimme tehdä. Teimme levyä, joka meidän täytyi tehdä.

Levy-yhtiö halusi käytännössä toisen version The Real Thingistä uudella kannella, joten me annoimme heille jotakin täysin erilaista. Jos he olisivat pitäneet siitä, se olisi ollut väärin - on parempi, että he säpsähtivät hermostuneina, Patton kommentoi"
.

Lainatut kohdat ovat Adrian Harten kirjasta "Faith No More - Narrikuninkaat" (Minerva).






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tältä kuulostaa Vesa... Mitä ihmettä, kesä t... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

11.02.2023 klo 08.23

No, kuinka Angel Dust -albumin kanssa sitten kävi? Oliko se kaupallinen itsemurha? Selviääkö tämä kunhan J.A. saa luettua kirjaa pidemmälle?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova