Tuorein sisältö

Kirjalähde: Lordin viisuvoiton jälkeinen Euroviisuihin liittyvä sivuraide koettiin vuonna 2010, joka oli huomattavan kivulias kokemus

02.03.2023 klo 01.22 | Luettu: 1080 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lordiary-kirjasssa (Tammi) Mr. Lordi ja Maria Jyrkäs käyvät läpi Mr. Lordin elämäntyön, Lordi-yhtyeen tarinaa.

Lordi voitti Euroviisut vuonna 2006. Seuraava Euroviisuihin liittyvä sivuraide koettiin vuonna 2010, joka oli huomattavasti kivuliaampi kokemus. Lordin rumpali Kita oli päättänyt osallistua viisukarsintaan yhtyeensä Stala & So:n kanssa. Rumpali istui tiedon päällä aina edeltävään iltaan asti - seuraavana päivänä paljastettaisiin viisuehdokkaat. Mr. Lordi sai puhelun.

"Terve, missä olet, Kitan ääni kysyi minulta puhelimessa. Mökillä tässä, terassilla istuskelen.

Kita oli yrittänyt tavoitella minua jo reilun viikon ja kysellyt avajaisiksi, olenko pahassa paikassa. Minulla oli joka kerta ollut jotain kesken, jolloin hän lopetti puhelun ja sanoi soittavansa myöhemmin. Se toistui niin useasti, että aloin ihmetellä.

Tällä kertaa, keskiviikkoiltana 29. syyskuuta kello 22 istuin tukevasti perseelläni mökin terassilla tupakalla.

Minun on tässä pitänyt pitkän aikaa soittaa sinulle, Kita sanoi vaikeana
".

Kiertelyn ja kaartelun jälkeen Kita pääsee itse asiaan. "Huomenna julkistetaan Suomen ensi vuoden euroviisuehdokkaat". Lordin vastaus on "niin". Meni hetken, ja sitten se jysähti. "Ei vittu".

"No se oli sitten siinä, sanoin.

Kita muistelee kirjassa kyseistä hetkeä: Mr. Lordille soittaminen oli vaikeaa. Kyllä minä siinä vähän aikaan pureskelin kynsiäni ennen kuin painoin kännykän soita-nappulaa. Sitten sain potkut bändistä
".

Mr. Lordi oli tiukkana - Kita ei voisi esiintyä ilman maskia. Lordin rumpali ei voi olla viisukisassa omalla naamallaan. Mr. Lordin kanta oli selvä - Kita kuoli nyt. Kita ei ole enää tämän jälkeen Lordissa.

Kirjassa bändin muut jäsenet kommentoivat rumpalin päätöstä:

"Kitan ratkaisu yllätti - varsinkin se, että hän meni uudestaan euroviisuihin. Kyllähän hän varmaankin tiesi, mitä siitä seuraa. En silti halua lähteä tuomitsemaan, vaan ymmärrän hyvin, että hän halusi muusikkona tehdä muitakin juttuja. Yllätys se silti oli" (OX)

"Huomasin jo pitkältä ajalta, että Kitan käytös muuttui. Hän otti etäisyyttä meihin muihin, ja aloin aavistella, että kohta varmaan tapahtuu jotain. Kun hän sitten sinä iltana soitti, en yllättynyt yhtään. Sanoin hänelle, että olin tiennyt, että jotain tälläista tapahtuisi. Minusta se oli aika selkeää. Ymmärsin sekä Kitan että Mr. Lordin näkökulman asiassa" (Awa)

Kirjasta voi lukea myös kitaristi Amenin kommentit, jotka ovat kaikkein kitkerimmät.

Lainatut kohdat ovat Mr. Lordin (ja Maria jyrkäksen) kirjasta Lordiary (Tammi).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Disney+:n yksinoikeu... Tunna Milanoff jänni... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova