Tuorein sisältö

The Last of Us 1-8: pyssymiehiä pomottava paavi varmasti pelastaa päivän toiseksi viimeisessä jaksossa

06.03.2023 klo 23.55 | Luettu: 1103 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
When We Are in Need


Pelin rytmitajua kritisoimatta: satunnaisiin uhkiin törmäily toimii parhaiten Fallout-peleissä. Tarkennan: soopan tempominen hatusta säväyttää todennäköisemmin avoimen maailman seikkailuissa kuin putkijuoksuissa kuten kirjallisuudessa, elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Paha pastori seurakuntineen kytkeytyy jaksoon 6, mutta vain koska kuutosen loppuun heitettiin satunnainen hyökkäys ja seiska oli takaumaa. Papin poppoo tahtoo selkkauksen kostaa.

Pappi on miehiään mutkikkaampi. Enempää en vaadi viikon pahikselta, mutta viikon pahisten kulta-aikaan katsoin elokuvia. Tiesin, ettei edellinen "pehmennetty mutta puhdas" psykopaatti ole pääpahis. Silti tavallaan koen tulleeni petetyksi, joten vaadin toistolta enemmän, jotta välitän. Eikä ole tarkoitus välittää; ei tarkoittamallani tavalla.

Amerikkalaisen ummikon näkökulmasta harmaan sävyjä esiintyy. Kun nukahtanutta Pedroa suojeleva Bella törmää pappiin, Bella uhoaa & pappi lepertelee. Mielestäni pöheikön pyssyäijiä pomotteleva paavi ei muutu vietteleväksi republikaanin lipevyydellä. Lopulta paljastuksia tulee rytinällä, koska eihän sarjakaan usko, että yksi klisee riittää. Pyhä mies onkin mummoja potkiva koiranomistaja kerrostaloasunnossa ja Dragon Ball Z -fani, joka jo ennen maailmanloppua huijasi veroissa, äänesti kokoomusta ja myi Jeesuksen 30 hopearahasta ja mitä näitä nyt on.

Bellan ei kannattaisi herättää huomiota, mutta se esitetään saavutuksena, kun hän neuvottelee lääkeruiskun, joka sallii kaatuneen kamun heti jatkaa ramboilua moninpeleissäkin. Tai jatkaa "länkkäritoimintaa", sillä sarja "on peliä realistisempi".

Lopussa Bellalla on syy mylviä alkuvoimaisesti, mikä on vakuuttavaa, mutta mikä on pointti? Jos tiedossa on 5 kautta, ehkä näen sen kirkkaasti ennen pitkää, mutta pelejä on kaksi ja kauden on määrä käydä läpi ensimmäinen, joka toimii itsenäisenä kokonaisuutena. Jäljellä on tunti. En keksi, miten viimeinen vaihe voi tehdä vastaavan vaikutuksen kuin pelissä, kun Pedro on nukkunut 17-20% sarjan kestosta: pelattava hahmo oli pelin lopussa vähän muuta. En valita suoraan siitä, että parhaiten muistamani eli luultavasti vaikein hiippailukenttä on sivuutettu, mutta tunnetta pitkästä ja raskaasta matkasta tv-sarja ei ole tavoittanut.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lordin somesta löyty... Tästä on varoitettu ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova