Tuorein sisältö

Kirjalähde, hetki jolloin Hanoi Rocksin tietä Amerikkaan seurannut Smack seisoi varttia vaille maailmanmenestyksestä

19.03.2023 klo 13.31 | Luettu: 5976 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jarkko Jokelaisen kirjoittamassa kirjassa "Smack - kuolemaantuomitun laulu" (Like Kustannus) käydään läpi maineikkaan Smack-yhtyeen tarinaa härmästä varttia vaille maailmanmenestykseen.

Vuonna 1982 perustettu Smack seurasi Hanoi Rockin viitoittamaa tietä Amerikkaan, soitti täyteen ahdetuilla klubeilla Los Angelesissa ja jätti jälkensä niin Guns N' Rosesiin kuin Nirvanaan.

Los Angels, kesä 1987;

"Näikste sen lämppärin? Ei näil paikallisil bändeil oo mitää jakoo. Sukkahousut jalas ja fledat pystys mut ei mitään menoo. Ihan skeidaa.

Mikä se oli, josta kaikki puhuu? Guns N' Roses?

Joo, ne on kai ihan okei. Ainakin ne diggaa meitä!

Eiks se yks mimmi sanonu, et niitten laulaja on ihan ku Claude (=Smackin laulaja) mut Claude on paljon kovempi"
.

Edellämainittuun keskusteluun liittyen, matkalla mukana oleva manageri Seppo Vesterinen jatkaa ennustuksenomaisesti - tämä on se paikka, tässä ja nyt. Tilaisuus pitää käyttää, kun sellainen on tyrkyllä. Toista tilaisuutta ei ehkä tule:

"Te ootte tekemässä hirvittävän virheen. Mun mielestä teil ois ihan hyvät tsäänssit täällä, mut teidän ei kannattais lähtee täältä takaisin Härmään. Teidän pitäis jäädä tänne. Se tsäänssi on just nyt'.

Mitä me sille voidaan? Ens viikolle on buukattu Tavastia. Mut me tullaan syksyllä takas ja rundataan koko Amerikka. Sit hankitaan joku massiivinen mansion tuolta kukkuloilta ja jäädään bunkkaan tänne. Muutetaan Gene Simmonsin naapuriin. Me käytiin Timpan kaa jo vähä kyylääs tonttei!

Ää, ei mitään hätää, ei näist paikallisista bändeist oo mihinkään. Ens kerralla vedetään vielä isommissa saleissa, se on ihan saletti. Näithän sä? Mestat ihan turvoksissa.

Joo joo, mut sen diilin vois saada nyt. Nää levylafkat ei jää venaan teidän paluuta.

Hei mitä me tehdään tän kanssa? Tääl on säkillinen nurtsii, nää pitäis varmaan vetää ennen ku mennään flygariin. Miten ois pieni kusitauko? Vois vähä väsää tuol palmujen alla?

Asiaa
".

"Viikkoa myöhemmin Smack soittaa mutterinmuotoisessa tanssiliiterissä keskellä metsää Hämeen sydämessa Lammilla. Loppukesän tuulenvireessä tuntuu jo orastavan syksyn koleus, ja pihalla kossupullojen kanssa pelaava nuoriso vetää takin vetskaria ylös. Kalifornian raastava helle, Sunset Stripin neonvalomeri ja rokkiklubien hikisen yleisömassat alkavat tuntua unenomaisilta. Smackin liuku unohdukseen on alkanut".

Lainatut kohdat ovat Jarkko Jokelaisen kirjasta "Smack - kuolemaantuomitun laulu" (Like Kustannus).V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Voice Of Finland... Suosikkijuontaja Vap... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jazka71

21.03.2023 klo 17.56

Tää on bändi mistä olisi voinut tulla ihan mitä vain, tiedä sitten mitä tapahtui.. 80-90luvun vaihteessa....
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova