Tuorein sisältö

Manserock-nostalgia ei tästä paljoa parane - 'Coitus Int 50 Revival' livenä ja levyllä

27.03.2023 klo 15.14 | Luettu: 429 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nyt on nostalgiaa. Juicen ja Mikko Alatalon Coitus Int -yhtyeen alkuperäisjäsenet lähtevät 50-vuotiskiertueelle.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta Coitus Int -yhtyeen debyyttialbumin julkaisusta. Merkkivuotta juhlistaakseen yhtyeen perustajäsenet Mikko Alatalo, Pena Penninkilampi ja Harri Rinne tekevät yhdessä tamperelaisen Hauli Bros -yhtyeen kanssa juhlakiertueen nimellä "Coitus Int 50 Revival".

Coitus-kolmikko on esiintynyt yhdessä viimeksi vuonna 1973, joten tarjolla on sanojen varsinaisissa merkityksissä historiallisia hetkiä.

Coitus Int 50v Revival -keikoilla tullaan kuulemaan kappaleita Coitus Intin kahdelta albumilta: "Juice Leskinen & Coitus Int" (1973) ja "Per Vers, runoilija" (1974).

"Tarkoituksenamme on tehdä vain muutamia keikkoja, emmekä kierrä isoja areenoita. Halusimme järjestää nämä muistojen illat tosifaneille nimenomaan rokkiklubeilla. Kiertue päättyy Tampereen Yo-talolle, jossa myös vedimme ensimmäisen keikkamme vuonna 1973", kertoo Mikko Alatalo.

Vaikka yhtyeen nimi vaihtui muotoon Juice Leskinen & Coitus Int jo debyyttilevyn aikoihin, ei yhtye alun perin ollut Juicen taustabändi, vaan tasaveroinen musiikkikollektiivi. Yhtyeessä oli kolme biisintekijää (Leskinen, Alatalo ja Rinne) ja kappaleiden solisteina toimivat vuorotellen lähes kaikki jäsenet.

Keikoilla kunnioitetaan Juicen muistoa tulkitsemalla lauluntekijän varhaisinta tuotantoa. Vuoden 1974 megahittiä Marilyn ja sen jälkeen julkaistuja Juice-kappaleita ei tulla keikoilla kuulemaan.

Tulossa myös kiertueen nimeä kantava juhlalevy, joka sisältää uusia tulkintoja alkuperäisen yhtyeen kappaleista.

"Tämä juhlalevy on puhdasta Coitusta. Hauli Bros on soittanut uudet versiot vanhan liiton meiningillä, studiolivenä. Kitarapäällesoittoja ja kuoroja on toki vedetty päälle, mutta tietokoneita ei ole käytetty. Jopa jouset ovat elävien muusikoiden soittamia".

Tribuuttilevylle tuo aivan erityistä hohtoa se, että ikoninen levykannen tekijä ja sarjakuvataiteilija Juho Juntunen lupautui piirtämään albumin nostalgisen kansikuvan. Näin juhlalevy noudattaa samaa, hienoa kuvallista perinnettä, jota moni diggaili jo 70-luvulla.

COITUS INT 50 REVIVAL -KEIKAT 2023:
la 23.9. Krapin Paja, Tuusula (Ilman Harri Rinnettä)
to 28.9. On the Rocks, Helsinki
pe 29.9. Möysän Musaklubi, Lahti
la 30.9. Yo-talo, Tampere

(Keikat alkavat Harri Rinteen ja Mikko Alatalon alustuksella, jonka aikana kuullaan miten manserock syntyi ja millaista oli olla mukana tapahtumien ytimessä).V2.fi | J.A. Kaunisto
< Fear the Walking Dea... Julia Louis-Dreyfusi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova