Tuorein sisältö

Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop: Scatman John saa elämäkertaelokuvan

28.03.2023 klo 19.05 | Luettu: 736 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Scatman John eli John Larkin kärsi pahasta änkytyksestä lapsena, mutta hän löysi lohtua pianonsoitosta ja myöhemmin jazziin kuuluvasta scat-laulamisesta. Viisikymppisenä hänestä tuli 90-luvun europopin yllätystähti, kun hän pärisytti huulta Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop-tyyliin menevän discobiisin tahtiin. Itseluottamuksen merkitystä painotettiin jo lyriikoissa. Neljä vuotta myöhemmin John kuoli syöpään.

Tarina kuulostaa astetta elokuvamaisemmalta kuin kertomus hiljalleen turpoavan suomalaisen iskelmätähden alkoholismista? No, myös Johnilla oli ongelmia alkoholin ja huumeiden kanssa. Siitä ja ennenaikaisesta kuolemasta huolimatta elokuvan tekijät lähtevät korostamaan Johnin positiivista sanomaa ja rajojen rikkomista. Mukana on rakkaustarina: se oli vaimo, joka näki miehessä, öh, korkkaamatonta potentiaalia.

Tiimiin kuuluvat kirjoittajat Stephen Basilone ja Annie Mebane, jotka ovat kirjoittaneet mm. Goldbergit (The Goldbergs) -komediasarjaa. Elokuvalla on oikeus käyttää kaikkea musiikkia. Tiimillä on pääsy jopa Johnin vanhoihin kotivideoihin.


Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sweden Rockin nimili... Vetelä jannu & tulin... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

28.03.2023 klo 19.12 1 tykkää tästä

Toivottavasti kaikki elokuvan tapahtumat on totta, niin kuin Weird: The Al Yankovic Story -leffassa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova