Tuorein sisältö

Metallican keikka-ja kiertuerytmiin tuli merkittävä muutos - syynä Lars Ulrichin henkilökohtaisen elämän käänteet

18.04.2023 klo 10.22 | Luettu: 780 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Bill Maherin podcastissa "Club Random" Metallican Lars Ulrich puhui yllättävästä seikasta, joka johti bändin toteuttamaan nykyisen kaltaista kiertuetyyliään - poissa kotoa kerrallaan vain noin parin viikon jaksoja.

Aikataulujen tarve tuli akuutiksi juurikin Larsin avioeron ja suhteen päättymisen tuotua ajankohtaiseksi lasten huoltajuusasiat.

Avioliitto Skylar Satensteinin kanssa päättyi vuonna 2004. Pariskunnalla on liitosta kaksi poikaa. Samoin suhteestaan Connie Nielseniin (suhde päättyi vuonna 2012) Larsilla on poika.

Järjestelystä alettiin puhua manageriportaan kanssa reilu vuosikymmen sitten. Kiertämiseen oli saatava rajoja ja järkeistystä.

Aikoinaan Metallica soitti 3-4 keikkaa putkeen, välipäivä ja taas kolme keikkaa. Sitten viikko taukoa, ja Euroopan keikat tai vaihtoehtoisesti Pohjois-Amerikan kierros käyntiin.

Lars muistelee käännekohdan olleen "Some kind of monsters" -dokumentin kohdalla.

"Tuolloin löimme nyrkkiä tiskiin ja asetimme ehdot - olemme valmiit vain näin pitkiin keikkaputkiin ja niin edelleen".

Homma saatiin toimimaan. Esimerkkinä Larsille vaikeat vuodet suurinpiirtein 2010 tienoilla, jolloin mies tappeli oikeudessa lasten huoltajuudesta. Tuolloin Metallica toteutti kokonaisen maailmankiertueen. Bändi viihtyi kiertueella kahden vuoden ajan, mutta kerralla oltiin poissa kotoa vain kahden viikon ajan. Eurooppa hoidettiin kahden viikon jaksoissa, Pohjois-Amerikassa mentiin viikon jaksoissa.

Larsilla oli lapsiin yhteishuoltajuus (nyt Myles ja Layne ovat jo aikuisia, Bryce on vielä alaikäinen) ja lapset viettivät puolet ajasta kummankin vanhemman kanssa. Larsilla oli kotonaan ohjelmassa normaalia lapsiperheen arkea, joten hän ei voinut olla kahta kuukautta putkeen maailmankiertueella. Kaksi viikkoa keikoilla ja kaksi kotona, tai viikon keikkaputki ja tauko sopi Larsille hyvin.

Lars kiittää bändikavereitaan ymmärryksestä ja joustamisesta.

(Blabbermouth.net)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tapsan Tahdit elokuu... Solar Sound Festival... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova