Tuorein sisältö

Ruotsalainen Bottenviken julkaisee Putroa ja Vilkkumaata käännösversioina

04.05.2023 klo 16.03 | Luettu: 1693 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viime viikolla mainiolla käännösversiolla Maustetyttöjen hitistä ihastuttanut Bottenviken julkaisee huomenna tuplasinkun, jolla se versioi Samuli Putron ja Maija Vilkkumaan hitit ruotsiksi.

Tukholmalaisprojekti julkaisee debyyttialbuminsa loppukuusta. Huomenna perjantaina Bottenvikenin Love Antell esiintyy yhdessä Samuli Putron kanssa Tukholmassa.

Bottenviken jatkaa missiotaan tulkita suomalaisia popkappaleita ruotsiksi: tuplasingle "Du är min älskade nu / "Modern och dottern", sisältää käännösversiot Samuli Putron hittikappaleesta Olet puolisoni nyt ja Maija Vilkkumaan vuoden 2003 klassikosta Ei.

Bottenvikenin ydinryhmän muodostavat laulutekijät Thella Johnson, Mattias Björkas ja Love Antell.

"Samuli Putro on yksi ehdottomia suosikkejani suomalaisista nykylauluntekijöistä. Hänen sanoituksensa ovat kuin novelleja, tiiviitä mutta täynnä rivien välistä viisautta. Tässäkin vanhan avioparin koko yhteinen elämäntarina avautuu yhden lyhyen popkappaleen aikana", Love Antell kertoo kappalevalinnasta.

"Maija Vilkkumaan kappale Ei oli kuin isku palleaan, kun kuulin sen 20 vuotta sitten ensimmäisen kerran. Kuinka popkappale voi olla tällainen? Karkeat sanat, kuten “päästä mut ulos jumalauta!” ja tummat kuvat tupakka suussaan nukahtavasta äidistä pysäyttivät. Olin pitkään varma, että kappale olisi mahdotonta kääntää ruotsiksi, mutten koskaan luovuttanut. Ihailen Maija Vilkkumaan voimakkuutta ja eklektisyyttä taiteilijana. Tämä kappale on neljän minuutin kamarinäytelmä", kertoo kirjailijana ja toimittajanakin tunnettu Thella Johnson.

Bottenviken-taiteilijaprojekti alkoi, kun sen perustajajäsenet, lauluntekijät Love Antell, Mattias Björkas ja Thella Johnson alkoivat vaihtaa kokemuksia musiikin tekemisestä ja taiteesta Pohjoismaissa 2020-luvulla. Ruotsinsuomalainen Antell on menestynyt sooloartisti, joka muistetaan myös yhtyeestä Florence Valentin. Ruotsissa nykyään asuva Björkas on suomenruotsalainen laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan yhtyeistään Cats On Fire ja Vasas flora och fauna. Johnson on ruotsinsuomalainen kirjailija, toimittaja ja säveltäjä.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Amy Adams ja Paul Ru... Hang on! Sylvester S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova