Tuorein sisältö

Kirjalähde: Viikate-orkesterin alkuvuodet olivat karua ajoa - 'En usko, että me kauheen hyviä on voitu olla'

13.05.2023 klo 00.03 | Luettu: 661 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Asko Alasen kirjassa "Viikate - 25 mollivuotta" (Like Kustannus) käydään läpi V-partion palvelusvuosia kotimaisen musiikkikentän alakulon virittäjänä.

Näin lähdettiin liikkeelle:

"Viikate toimi alkuvuodet kahden miehen orkesterina, jossa Kalle Virtanen ja Simo Kairistola esiintyivät veljeksinä Kaarle Viikate (kielisoittimet, laulu) ja Simeoni Viikate (lyömäsoittimet). Viikate aloitti demojen sarjassa numerolla 005, joka oli vuoden 1997 alkupäivinä julkaistu viiden biisin yksipuolinen kasetti 'Piinaava hiljaisuus'. Valokopiona monistetun 'kääreen' eli kannen tekijänä debytoi Weirdtones-bändin kitaristi-laulaja Angri-La W (Weirdo), joka oli yksi Ari Tammisen monista taiteilijanimistä ennen ja jälkeen vihkiytymisen V-muusikkokiltaan kitaristi Arvo Viikatteena. Kasetti numero 006 oli taas Autumn Sister -tallenne 'Zap!', jolla ilmoitettiin soittavan kaksikon Charlie Guitarr (strings) ja Simon Says (drums).

Se oli karua ajoa, Kaarle kuittaa. Ei tehty mitään esidemoja, joiden mukaan hiottais materiaalia. Mie vaan näytin Simolle biisin rakenteen, tällee, tällee ja tällee. Ei se kai koskaan tehnyt mitään muistiinpanoja, joten miksauksia kuunnellessa Simo kommentoi, että ai tällainenko siitä tuli.

Vielä äänitystilanteessa sanelin, että tohon, tohon ja tohon laulua. Ja tähänhän voisi sopia tälläinen kitarakuvio. Oli vain kappaleen runko, melodia ja joku väliteema. Näin alkukantainen taltioimishomma vaati Nippalalta hermoja, kun silläkään ei ollut tajua, mitä tästä syntyy. Sitä se oli aika pitkään. Vielä 2002 kun tehtiin Radiomafian radioliveä, en usko, että me kauheen hyviä on voitu olla. Mie en osannut laulaa, enkä kuullut kulmamonitoreista omaa matalaa luentaa. Melko kaoottista kamaa varmasti"
.

Lainatut kohdat ovat Asko Alasen kirjasta "Viikate - 25 mollivuotta" (Like Kustannus).








V2.fi | J.A. Kaunisto
< Yksi maailman kaunei... Vedonlyöjien ennakko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova