Tuorein sisältö

Kirjalähde: Viikate-leirissä odottelee projektibändi Liesituuletin, jonka jäljet johtavat maineikaan ruotsalaisryhmän biisiarkistoon

15.05.2023 klo 00.22 | Luettu: 583 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Asko Alasen kirjassa "Viikate - 25 mollivuotta" (Like Kustannus) käydään läpi V-partion palvelusvuosia kotimaisen musiikkikentän alakulon virittäjänä.

V-miesten rakkaus Entombed-nimiseen ruotsalaiseen death'n'roll -orkesteriin on tullut selväksi. Kirjasta paljastuu rakkauden ja Nicke Andersson -diggailun olevan ehkä syvempää laatua, mitä on ajateltu.

Maaliskuussa 2002 Viikate pääsi lämmittelijäksi Entombedin keikoille Jyväskylään ja Helsinkiin. Jyväskylän keikasta löytyy verkon syövereistä jopa Keskisuomalaisen keikkaraportti.

"Koko vuoden huippuhetki oli kaksi viimeistä Saunamajuri-keikkaa Viikate-miesten diggaileman Entombed-yhtyeen lämmittelijänä Helsingin Nosturissa ja Jyväskylän Lutakossa. 'Nicke Anderssonin tuotanto Entombedin ja Hellacoptersin kanssa on kaikki laadultaan loistavaa ja huonoimmillaankin selvästi keskitason yläpuolella. Nicken lähdettyä Entombed jatkoi hienojen kappaleiden tekemistä ja etenkin liveteurastusta, niin kuin saimme nyt kokea' Kaarle määrittää. 'Entombed-keikan jälkeen Simeoni elvisteli koko kesän kaulapassilla, jossa luki meidän ja Enskan nimet'.

'Vuonna 2000 sain Nickelta luvan kääntää Hellacoptersia suomeksi omalle Liesituulettimeksi ristitylle sivubändilleni. Käännöksiä syntyi ainakin puoli tusinaa, mutta projektia ei satu kunnolla kasaan. Ehkä vielä joskus paremmalla ajalla'
".

Lainatut kohdat ovat Asko Alasen kirjasta "Viikate - 25 mollivuotta" (Like Kustannus).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Käärijä olisi ansain... Bruce Willisin tytär... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova