Tuorein sisältö

Heinolaan kasvaa Apulanta-metsä

16.05.2023 klo 17.02 | Luettu: 584 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Apulanta-yhtyeen aloittama metsähanke "Minusta kasvaa puu" saa jatkoa.

Apulanta-metsä istutetaan talkoovoimin Heinolaan lauantaina 20.5. Istutustalkoisiin on rekrytty bändin faneja, jotka pääsevät ystävänsä kanssa osallistumaan istutuspäivään bändin ja metsäalan ammattilaisten kanssa.

"Minusta kasvaa puu lähti stadikalta, kun juhlimme Apiksen 30v synttäreitä. Emme halunneet jakaa ihmisille krääsää, vaan sen sijaan puun siemeniä. Keikka jätti jälkeensä kokemuksen ja muistijäljen lisäksi näin ollen myös jotain pysyvää. Nyt pieni hankkeemme laajenee Heinolaan, jonne istutamme kokonaisen Apulanta-metsän. Parasta tässä on se, että teemme tämän porukalla", sanoo Sipe Santapukki.

Heinolan kaupunki on osoittanut metsähankkeelle 2,2 hehtaarin maapalstan ja lahjoittaa 3600 koivuntaimea. Paikalla ovat myös Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen asiantuntijat.

Apulanta-metsän puulajiksi valikoitui koivu metsän monimuotoisuuden tukemiseksi. Apulanta-metsän tarkka sijainti tullaan paljastamaan istutuspäivän jälkeen, jonka jälkeen kaikilla on mahdollisuus vierailla alueella ja seurata metsän kehitystä.

"Apulanta-metsän istuttamisella yhtye ja fanit voivat jättää konkreettisen yhteisen muiston Heinolaan vuosikymmeniksi. Metsää on hoidettava erityisesti sen ensimmäisinä elinvuosina hyvän kasvuun lähdön varmistamiseksi. Apulanta faneineen ovatkin lämpimästi tervetulleita metsänhoitotöihin Apulanta-metsässä myös tulevaisuudessa." sanoo Heinolan kaupungin metsätalousinsinööri Juho Kontra.

Apulanta osallistuu sekä metsän istutukseen että hoitamiseen ja kaikilla on mahdollisuus seurata Apulanta-metsän kasvua.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Traileria Kaley Cuoc... Palkkasoturi Chris H... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova