Tuorein sisältö

Beef 1-5 ja 1-6: Netflixin oma The White Lotus hyvässä ja pahassa

07.06.2023 klo 23.25 | Luettu: 608 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 5 ja 6:
Such Inward Secret Creatures
ja We Draw a Magic Circle


Pienimmän tuntemamme juonenkäänteen merkityksen avaamisella on enemmän potentiaalia kuin isoimman käänteen standardinmukaisella toistolla. Tahdoin "leffan", joka repii sisältöä pikkumaisuudesta; nyt koetan hyväksyä tutkielman negatiivisuuden perhosvaikutuksista valmiiksi mädälle yhteiskunnalle.

En ole puhunut Dannyn serkusta, koska toivoin hänen haihtuvan ilmaan. Hahmo on viihdyttävä mutta moraaliton, joten mutkat suoristuvat, kun Danny imee vaikutteita. Kävi järkeen, kun Danny manipuloi kirkon ottamaan lainaa, mutta serkku tuo pöydälle murtovarkaudet. Kun Danny hengailee vihaamansa Amyn perheen kanssa murto mielessä, olisi kutkuttavampaa, jos Danny olisi yksin ajatuksen kanssa - mutta tarina ei ole se.

Serkulla on kätyreitäkin. Perusperinteisesti he suorittavat murron, kun Dannya kaduttaa. Paikalla on Amyn anoppi, jonka huolista ja terveydestä pitäisi kiinnostua. 6. jaksoon mennessä tarina on jo niin pirstaloitunut, että asia on helpompi hyväksyä. Sarja jatkaa alustamista, ja hyvässä lykyssä korttitalo menee taidonnäytteenä ennen sortumistaan (toisin kuin The White Lotus -sarjassa).

Amy panee Dannyn veljeä, mutta sitten hekin riitautuvat. Suhde tulee vaikuttamaan vähintään Amyn avioliittoon, mutta suhteen kosahtaminen on esimerkki hetkestä, joka lakkaa ruokkimasta mielikuvitusta: Amyn oli alunperin tarkoitus kostaa veljen avulla, mutta nyt vain odottelemme, johtaako tämä draamaan vai arvottuun käänteeseen.

1. jakson rattiraivosta pahastuivat muutkin. Amy ja Danny ovat vähällä päästä sopimukseen, jossa Danny ottaa Amyn rahat, jotta Amy voi jatkaa bisneksiään, mutta on muuttujia, eikä asia ole vieläkään pihvi vaan beef. Joutavan hömpän standardeilla homma toimii (kuten White Lotus -kaudet vastaavissa vaiheissa). Antoisinta on Amyn persoonallinen tekonauru, kun tuttava summailee tarkkanäköisesti tähänastiset sekoilut.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-3 ja 1-4 --- Jaksot 1-7 ja 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä ihmettä, suosik... Anssi Kela ryhtyy il... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova