Tuorein sisältö

Guillermo del Toro pohtii pelkkiin animaatioihin siirtymistä ja animaatioiden pelastamista

15.06.2023 klo 13.15 | Luettu: 659 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


"Jos näen hahmon nostavan kulmakarvaansa, tai ristivän kätensä, ottaen nenäkkään asennon - voi, minä vihaan sitä paskaa. Miksi kaikki käyttäytyvät kuin tilannekomediasarjassa? Mielestäni se on tunteellista pornografiaa. Kaikki perheet ovat iloisia, nenäkkäitä ja sukkelia, kaikilla on iskulause."

Näin sanoo Guillermo del Toro. Aiheena ovat animaatiot.

Del Toron suunnitelmat ovat muuttuneet usein. Tällä hetkellä hän tuumii, että hän tahtoisi tehdä vielä pari näyteltyä elokuvaa, muttei montaa. Sen jälkeen hän suunnittelee keskittyvänsä pelkkiin animaatioihin.

Del Toro on vakuuttunut modernin animaation tasosta kuten Spider-Verse-elokuvien ja tulevan Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem -elokuvan visuaalisista tyyleistä. Asiat etenevät. Hän kokee kuitenkin, että taisteluja on käymättä. Animaatio on taidemuodoista puhtain, mutta huligaanit ovat kidnapanneet sen. Hän tahtoo olla mukana pelastamassa sitä. Paljon "hyvää paskaa" voidaan ujuttaa mukaan Troijan hevosen tyylillä, hän uskoo.

Del Toron mukaan hänen isänsä oli tylsä. Hän oli tylsä. Hänen koko perheensä oli tylsä. Kaikki ovat perseestä ("fucked up"). Sellaista todellista elämää hän haluaa nähdä animaatioissa, ja hän kokee tämän hyvin tärkeäksi.

Guillermo del Toron Pinokkio voitti animaatio-Oscarin. Del Toro työstää parhaillaan Haudattu jättiläinen -romaaniin perustuvaa animaatiota: kyseessä on melankolista fantasiaa.

Del Toro on vuosien varrella tahtonut ja/tai yrittänyt tehdä Kaislikossa suhisee -animaation, Born-nimisen stop-motion-kauhuelokuvan ja täyspitkän version lyhyestä Alma-animaatiosta, jossa tyttö näkee ikkunassa itsensä näköisen nuken.

Lähde: Slasfilm

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Joko kuuntelit eurov... Tärkeää infoa Tuskan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova