Tuorein sisältö

Kirjalähde: erityisherkän piirteitä omaavalle oman tilan tarve on suurempi, näin asiasta kertoo Jannika B

14.07.2023 klo 01.11 | Luettu: 962 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sanna Wikströmin ja Jannika Wirtasen kirjoittamassa kirjassa "Jannika B - ihmisen muotoinen" (Otava) käydään läpi Jannika B:n artistiuraa päiväkirjanomaisten tarinoiden, huomioiden ja kokemusten kautta.

Jannika B on vuosien varrelta löytänyt ja tunnistanut itsestään erityisherkkyyteen viittaavia piirteitä. Yksi huomioista on oman tilan tarve.

"Jotta pystyn keskittymään, minun tarvitsee saada tilaa, jossa minun ei tarvitse reagoida mihinkään ärsykkeisiin tai ottaa kantaa mihinkään muuhun. Hoidettavat asiat saattavat esimerkiksi kertyä siksi, että olen vauvan kanssa kotona, mutta en voi aloittaa tekemistä, koska en kestä sitä, että huomio pitäisi olla kaikkialla yhtä aikaa. Tämä saattaa aiheuttaa ahdistusta, jos on pitkä lista asioita tehtävänä. Kun saan oman tilan ja rauhan, olen tosi tehokas hoitamaan asioita. Tärkeintä itselleni on ollut huomata, milloin olen kykeneväinen tekemään ja milloin en. Ja tehdä silloin, kun olen parhaimmillani. Tämän tunnistaminen on auttanut olemaan tehokas ilman että väsyn.

Kaipaan myös rauhaa ja yksinoloa. Muistan jo lapsuudesta, että leikin paljon yksin: rakensin legoilla ja nautin, kun sain tehdä, mitä itse halusin"
.

Lainaus on Sanna Wikströmin ja Jannika Wirtasen kirjoittamasta kirjasta "Jannika B - ihmisen muotoinen" (Otava).



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kirjalähde: näin Jan... Lex Luthorin roolist... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova