Tuorein sisältö

Seinäjoen Provinssi teki sen jälleen - temppu ja miten se tehdään

02.07.2023 klo 10.38 | Luettu: 12452 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Seinäjoen Provinssi teki sen jälleen!

Vaikka tapahtuma on jättänyt nimestään pois sanan "rock", festivaali on edelleen leimallisesti rock-henkinen, tai ainakin metalliyleisölle varteenotettava vuosittainen vierailukohde.

Tänäkin vuonna festivaali onnistui monimuotoisuuden juhlassaan mainiosti. Jokaiselle jotain, ja metallikansalle vielä enemmän.

Provinssi vaihtoi sujuvasti artisteja Tuska Festivaalin kanssa. Vaikea sanoa, söikö Provinssi Tuskan leipää, sillä Tuskakin on loppuunmyyty!

Mutta metallinimet kuten Architects, Arch Enemy, Gojira, Insomnium, Amorphis, Swallow The Sun, VV, Ghost, Jinjer, Lorna Shore, Delain ja Vended osoittavat, että Provinssi on sinällään varteenotettava metallifestivaali.

Mutta myös päivän popin ja rapin osalta Provinssin tarjonta oli laadukasta - vaikka genren suuret maailmantähdet puuttuivat. Sopiva tasapaino vanhemman ja uuden välillä on Provinssin toimiva resepti. Kun siihen lisätään vielä ripaus vaihtoehtoista rock-energiaa, ollaan jo hyvän lähteillä. Pelkällä nostalgialla ei saada yleisölle aikaiseksi uuden löytämisen virkistäviä tunteita. Mieti sitä tunnetta, kun lähestyt festivaalin telttalavaa, ja kuulet jotain aivan mahtavaa ja uutta - mitä ihmettä tämä on, ja tempaudut täysillä mukaan keikan tunnelmaan. Kyseinen tapahtumakulku on edelleen mahdollista Provinssissa!

Provinssin lauantain liput myytiin loppuun, Törnävänsaarella nähtiin huima 28 000 hengen yleisö.

Kaikkiaan laadukkaan monipuolinen, genrerajat ylittävä musiikki- ja oheisohjelmisto tarjosi 70 000-päiselle festivaalikansalle unohtumattomia elämyksiä. Käytössä oli kaikkiaan viisi esiintymislavaa.

Lauantain pääpäivän avauskeikkana nähty Käärijä sai aikaan odotetun yleisöhurmoksen, josta nautti useampikin sukupolvi. Päälavalla koettiin festivaalin huipennuksena näyttävästä show’staan tunnetun Ghostin keikka, joka lukeutuu festivaalin toivotuimpiin ja odotetuimpiin esiintymisiin.

Lauantaina kansainvälisten raskaan sarjan suunnanäyttäjien Vendedin ja Lorna Shoren lisäksi myös perjantain yllättäjä,Ic3peak, tarjosi järisyttävän keikkakokemuksen.

Perjantaina nähty Antti Tuiskun mahtavan uran toiseksi viimeinen esiintyminen jäi ehdottomasti Provinssin historiaan. Lukuisiin huippuhetkiin kuului myös mm. avauspäivänä esiintynyt KUUMAA, joka keräsi Woodland-lavalle ylivoimaisen yleisömeren sekä hurmoksellinen Indican paluukeikka. Metallipäille torstainen Gojiran esiintyminen oli suurta herkkua.

Jo vuodesta 1979 järjestetty Provinssi jatkaa taivaltaan legendaariseksi muodostuneella Törnävänsaarella 27.- 29. kesäkuuta 2024.





V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lisäinfoa Erika Vikm... Onko tässä Tuska Fes... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova