Tuorein sisältö

Laiva on lastattu raskailla riffeillä - suomalaista metallia Etelä-Amerikkaan

07.07.2023 klo 00.21 | Luettu: 1137 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomalaista metallia Etelä-Amerikkaan.

Poikkeuksellista näkyvyyttä kohdemarkkinoillaan Etelä-Amerikassa saanut, opetus- ja kulttuuriministeriön tukema raskaan musiikin vientihanke Come To Latin America jatkoi seuraavaan vaiheeseensa, kun tänään julkistettiin ensimmäinen hankkeen pohjilta järjestettävä kiertue. Viime vuonna järjestetyn bändikisan voittaja Where’s My Bible suuntaa yhdeksän keikan mittaiselle kiertueelle, joka alkaa syyskuussa Buenos Airesista.

Kiertuetta on järjestämässä Xaninho Discos, joka on yksi tärkeimmistä raskaan musiikin kiertueorganisaatioista Latinalaisessa Amerikassa.

Kiertueen ensimmäiset keikat ovat Xaninho Discosin tallissa olevan, vuonna 1981 perustetun Ratos de Porão -yhtyeen kanssa.

"Tavoitteenamme on tuplata Latinalaisessa Amerikassa järjestettävien kiertueiden määrä sekä tuoda lisää uusia yhtyeitä Suomesta. Lisäksi tämän vuoden lopussa alkaa markkinointipilotti kolmen uraansa jo pidemmälle vieneen yhtyeen kanssa, jotka sitoutuvat pitkäjänteiseen toimintaan Latinalaisessa Amerikassa. Tämän pohjalta järjestetään kiertue parin seuraavan vuoden aikana, ja tästä on lisätietoja tulossa syksyllä", Come To Latin America -hankkeen vetäjä Niina Fu kommentoi.

"Suomen kokoisen markkinan kannattaa keskittyä ydinosaamiseen, ja selvästi metallimusiikki on meidän yksi kulmakivemme populaarisen kulttuuriviennin saralla. Ala tarvitsee riskinottajia, tukirahoitusta ja systemaattista vientiä. Tämä hanke vahvistaa, että suomalainen metallimusiikki tunnetaan maailmalla, ehkä jopa paremmin kuin edes ymmärrämme, ja tämä kysyntä täytyisi hyödyntää."

Hanke keräsi viime vuonna hurjat määrät näkyvyyttä ja kiinnostusta Latinalaisessa Amerikassa. Hankkeesta kirjoitti yli 500 eri median edustajaa aina maiden päämedioihin asti. Radiot soittivat suomalaisten kappaleita, bändit antoivat kymmeniä haastatteluja.

"Meille tuli kilpailun aikana haastattelupyyntöjä lähes päivittäin, ja saimme Latinalaisesta Amerikasta enemmän näkyvyyttä kuin koko Suomen uran aikana. On äärettömän upeaa, että pääsimme olemaan osa tätä hienoa projektia", hehkuttaa kisan voittanut Where's My Bible.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Conjuring-universumi... Katsotuimmat eurovii... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova