Tuorein sisältö

The Witcher 3-5: kovat on puheet Tissaiasta, vaikken tunnistaisi semmoista vaikka näkisin

15.07.2023 klo 18.40 | Luettu: 4073 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
The Art of Illusion


Edellisen arvostelun otsikko "ulostetta pyllystä" sai 10 000 klikkausta kahdessa päivässä, joten jatketaan kansan kieltä: jakso on sitä, mitä tällaisten pitää olla, mutta aiemmasta johtuen pökäleillä kehystettynä.

Jakson jälkeen kausi jää tauolle. Joko jännittää? Jakso leikittelee tarinan rakenteella: Geralt ja Yennefer hihittelevät sen johdosta, mitä tuli tehtyä tanssiaisissa. Pöydällä eivät ole vain hovijuonittelun ja Rashomonin työkalut, kun paikalla on juonikkaita maagejakin. Sarja on sirpaleinen kuten Game of Thrones usein, joten jos emme näe laadussa eroa, yhteen skenaarioon pysähtyminen vihjaa jakson ansaitsevan viisi tähteä.

Jakso koettaa pelata näkökulmilla, mutta sarja ei onnistu selittämään, mitä väliä millään on (lukuunottamatta kiittelemääni uusperhedynamiikkaa), joten putoilin kärryiltä taas. Kun sankarit oivalsivat, ettei uppo-outo äijä olekaan pääasiallinen murheenkryyni, tuijotin heitä kuin olisin kavaltanut tonnin setelin.

"Uppo-outo äijä 1" on Stregobor. Jos nimeä haravoi Wikipedian juonitiivistelmistä, hänet mainittiin myös viimeksi ja sitä ennen jaksoissa 1-1, 1-2, 1-3 ja 2-3. Merkittävämpi kehveli onkin Vilgefortz, joka mainitaan jaksoissa 1-7, 1-8 ja 2-7. He ovat esiintyneet useammissa jaksoissa, mutta näin usein heidät on pakko mainita.

Jos aikaa löytyy parin oppitunnin verran jakson jälkeen, kaiken ymmärtää. Yhtä kaikki: Tissaia. Kyseessä on top-10-suosikkinimiäni fantasiassa. Jakson aikana olin silti korkeintaan 60% varma, että olen nähnyt näyttelijän aiemminkin. Nimi- ja kasvomuistini perustuu merkityksille, joten pelkkä väsytystaktiikka ei toimi. Sinä henkilökohtaisesti voit notkua taloyhtiöni roskakatoksen alla 10 viikkoa putkeen, enkä silti takuulla muista nähneeni sinua koskaan aiemmin, jos et esim. vedä turpiin.


Keskiarvo 21 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Huimia tunnelmia Kää... Käärijän Euroopan ki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova