Tuorein sisältö

'Vimmainen debyyttialbumi, joka ei välttämättä maistu kaikille yhtyeen nykyfaneille' - juhla-arvostelussa Metallican debyytti 'Kill Em All'

25.07.2023 klo 01.17 | Luettu: 2158 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

40 vuotta sitten, heinäkuussa 1983, Metallican debyytti teki lähtemättömän jäljen metallimusiikin historiaan.

Levy nostettiin nopeasti yhdeksi thrash metal -genren kulmakivistä.

Kill 'Em All -albumia kehuttiin mediassa "nopeimmaksi ja raskaimmaksi albumiksi koskaan". Bändiin ja albumiin yhdistettiin myös nimike "speed metal", jonka soihdunkantajaksi albumi oli täydellinen esimerkki. Levyä hehkutettiin myös lauseella "the true birth of thrash".

V2.fi:n Jesse Kärkkäinen punnitsee omassa kirjoituksessaan Metallican debyytin merkittävyyttä, näin jälkikäteen zoomailtuna.

"Vimmainen debyyttialbumi, joka ei välttämättä maistu kaikille yhtyeen nykyfaneille"

"Kill 'Em All" on vahvan metallilevyn lisäksi hieno muistutus siitä, kuinka monipuoliseksi Metallican tuotanto on vuosien myötä kasvanut. Yhtye kun ei ole tehnyt ainuttakaan debyyttilevynsä kaltaista kiekkoa tämän jälkeen. Tätä seuranneet albumit olivat toki energialtaan ja sisimmiltään samoista metallijuurista ammentavaa rytinää, mutta huomattavasti ammattimaisemmin ja monipuolisemmin toteutettuna. Esikoislevyä hallitsevasta vimmasta ja hädin tuskin käsissä pysyvästä metallivirtauksesta ei myöhemmin ollut tietoakaan - eikä tämä jälkikäteen ajateltuna ole edes harmi. Metallica osoitti muilla 80-luvun levyillään, että saman asian saa esitettyä huomattavasti vakuuttavammalla tavalla, seuraavalla vuosikymmenellä ilmestyneillä albumeillaan puolestaan, että metallimusiikkia voi tehdä monipuolisemmalla otteella siltikin omalle visiolleen uskollisesti".


Lue Jessen teksti kokonaisuudessaan täällä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Popedalla kolmen kei... Mouhous tulevana lau... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

25.07.2023 klo 08.04

Omasta mielestäni tuokin on hyvä levy.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova