Tuorein sisältö

Mothers Against Sex Association - merkittävä pala turkulaista undergroundia, jota et tiennyt tarvitsevasi

01.09.2023 klo 09.25 | Luettu: 878 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mothers Against Sex Associationin koko tuotanto nyt Spotifyssa ja Apple Musicissa.

Yhtyeen koko tuotanto on julkaistu nyt digimuodossa. Pentti Dassumin uudelleenmasteroima kokonaisuus pitää sisällään runsaasti aiemmin julkaisematonta materiaalia ja muodostaa tilavuuttaan painavamman siivun 90-luvun undergroundrockin historiaa.

Arkistojen kätköistä on kaivettu esiin mm. yhtyeen viimeisen kokoonpanon vuonna 2000 äänittämä albumi "Same Same But Different", joka jäi tuolloin julkaisematta.

Herättääkö kelloja, Mothers Against Sex Associationin?

Vuosina 1994-2002 Turusta käsin toiminut Mothers Against Sex Association aloitti hc-punkin jälkeläisenä, ja suuntautui myöhemmin vaihtelevan underground-rockin pariin.

Alkujaan vertailukohdiksi nostettiin usein Swansin, Radiopuhelimien ja The Crampsin tapaisia nimiä. Alttoviulisti Paulina Ahokkaan liittyminen kokoonpanon vakiojäseneksi oli merkittävä sysäys Mothersien musiikillisen ilmaisun laajenemiseen ja liukuun kohti jopa goottihenkisiä sävyjä.

Mothers Against Sex Associationin perustivat syksyllä 1994 aiemmin HC Andersen -yhtyeessä vaikuttanut vokalisti Ville ”Riepu-Ville” Mäntynen ja rumpali Raimo Pesonen (Psychoplasma, Mahtavat lämpöpussit>). Ensimmäiseksi kitaristiksi valikoitui Olli Nikoskelainen ja basistiksi Pirjo Kesseli, jonka korvasi ennen ensimmäisen singlen äänityksiä muun muassa Vox Flatuksesta tuttu Tommi Saha.

Xysmassa ja Disgracessa aiemmin vaikuttanut Toni Stranius otti vastuun kitaristin tontista juuri ennen kevään 1998 Saksan kierrosta. Ahokas ja Pesonen jättivät yhtyeen seuraavana vuonna. Viimeiseksi jääneessä kokoonpanossa rumpalina toimi Sami Puustinen (mm. Vox Flatus) ja kosketinsoittajana Santtu Jokinen.

Tänä päivänä joukosta ovat poissa jo Ville Mäntynen, joka menehtyi Thaimaassa vuonna 2003 ja Toni Stranius Irlannissa 2006.

Mothers Against Sex Associationin tuotannon kuuntelukokemus on takuuvarmasti yhtä tummasävyinen, komplisoitu ja vaikeaselkoinen kuin bändin terveyshistoria ja sielunelämäkin.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Nyt kyläreissulle na... Mokomalta uusi julka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova