Tuorein sisältö

Heinolan melodisen kuolon lähettiläs Where's My Bible suuntaa Etelä-Amerikan keikoille - tarjolla myös uusi singlejulkaisu

07.09.2023 klo 12.53 | Luettu: 1068 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Heinolan suunnalta kotoisin oleva melodisen death metallin yhtye Where's My Bible julkaisee uutta musiikkia.

Bändi voitti Tuska-Torstai-kisan vuonna 2017 ja Come To Latin America -musiikkivientikilpailun vuonna 2022 ja suuntaakin voittonsa myötä syksyllä Etelä-Amerikkaan muun muassa Ratos De Porãon ja Krisiunin kanssa.

Samalla viisihenkinen kokoonpano valmistelee jo ensi vuonna julkaistavaa toista pitkäsoittoaan, jolta lohkaistaan nyt synkkä ja mystiikkaa tihkuva single Fenrir.

"Kun ensimmäiset ideat Fenriristä alkoivat tulla mieleen, halusin tehdä soitannollisesti vähän teknisemmän biisin ja tuoda myös sitä puolta meistä esille yhdistäen sen kauniisiin melodioihin ja raskaisiin riffeihin. Uusina elementteinä biisin loppupuolella kuultavat kravik-lyyra ja jouhikko muokkasivat biisistä erittäin maukkaan ensipuraisun siitä, mitä seuraava albumimme tulee olemaan", kappaleen säveltänyt kitaristi Pasi Löfgren toteaa.

Sanoitusten osalta kappale pohjautuu pohjoismaiseen mytologiaan ja toisaalta myös ihmisen omiin sielunvihollisiin.

"Kappale kertoo Fenrir-sudesta, joka syö auringon, kun Ragnarök alkaa. Näin tulee päättymään yksi aikakausi ja käynnistyy myyttinen apokalypsi", laulaja ja kappaleen sanoittanut Jussi Matilainen taustoittaa ja jatkaa: "Kappaleen syvempi ajatus pähkinänkuoressa: mikä on sinun Fenririsi? Mikä on se suuri paha peto, joka tuhoaa maailmasi? Fenrir voi olla erittäin todellinen hahmo, sillä sinä itse olet sen luonut. Se voi olla esimerkiksi ratkaisematon ongelma elämässäsi, josta et koskaan huolehtinut, ja nyt se metsästää sinua synkimpinä aikoina."

Fenrir-singlestä on julkaistu myös musiikkivideo, joka täydentää kappaleen runollista kerrontatyyliä.

"Vaikka kyse onkin vain musiikkivideoista, koen että Where's My Biblen videoita tehdessä ollaan aina jonkin suuren ja merkityksellisen asian äärellä, eikä Fenrir ole poikkeus. Näkökulmastani tarinan kautta pyritään välittämään viestiä, jossa mielemme voi saada meidät kuvittelemaan ongelmia ja pelkäämään pahinta. Vaikka nuo asiat ovatkin vain mielessämme, ajan myötä ne kasvavat ja alkavat vaikuttaa todellisuuden kokemukseemme. Sisäistä maailmaa ei voi juosta pakoon, vaan se on kohdattava, muuten siellä väijyvät pelkomme kahlitsevat meidät pimeyteen".

Where's My Biblen tulevat keikat:

09.9. Monomassive Festival, Pori
15.9. Varjobaari w/Anima Hereticae, Tampere
29.9. El Teatrito, Buenos Aires, Argentina (Ratos De Porão)
30.9. Asoc. Japonesa*, Rosario, Argentina (Ratos De Porão)
01.10. Jekill Fun Place*, Salta, Argentina (Ratos De Porão)
04.10. Sala Rbx*, Santiago, Chile (Ratos De Porão)
07.10. Beer & Drinks Festival*, Lima, Peru (Ratos De Porão)
08.10. Hocus Pocus***, Sao Jose dos Campos, Brasilia ( Krisiun)
09.10. La Iglesia, São Paulo, Brasilia
10.10. Hocus Pocus, Campinas, Brasilia
11.10. Heavy ‘n Beer, Rio De Janeiro, Brasilia
20.10. Finlandia Klubi w/ Bloodred Hourglass, Lahti




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Pate Mustajärvi muis... Mestari Hayao Miyaza... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova