Tuorein sisältö

Pökkelön joululeffan tiimillä ja Disneyllä oli mojova kiitospäivä

01.12.2008 klo 00.45 | Luettu: 1260 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Jouluinen komedia Four Christmases oli katsotuin elokuva Yhdysvalloissa kiitospäivän aloittamana pitkänä viikonloppuna. Reese Witherspoonin ja Vince Vaughnin tähdittämä komedia joulua välttelevästä pariskunnasta, joka epäonnistuu tavoitteessaan surkeasti, tuomittiin kriitikoiden toimesta hyvin näytellyksi, mutta käsikirjoituksen osalta kiusallisen kömpelöksi tapaukseksi.

Edellisviikon kolmanneksi katsotuin elokuva, kehuttu Disney-animaatio Bolt piti puolensa erinomaisesti ja nousi listalla pykälän. Samaan aikaan teinityttöjen suursuosikki Twilight - Houkutus koki romahduksen.

Hugh Jackmanin ja Nicole Kidmanin romanttinen draama Australia menestyi vaisuhkosti. Teos jakoi kriitikot moneen leiriin. Ohjaaja Baz Luhrmannin (mm. Moulin Rouge) tyyliä lienee sopivinta kutsua "elämää suuremmaksi", ja tällä kertaa Luhrmannilla oli käytössään suuri budjetti ja tavoitteena luoda vanhan ajan suurelokuva. Suuri tarina, suuret tunteet, suuret maisemat ja suuret näyttelijät vetosivat suureen osaan kriitikoista suuresti. Vähintään yhtä monessa arvostelussa Australia tuomittiin pinnalliseksi, ontoksi ja ylipitkäksi.

Jason Statham riehui toimintarainassa Transporter 3. Kieli poskessa tehty viihde-elokuva ei useimpiin kriitikoihin vedonnut. Jatko-osaa kutsuttiin muun muassa väsähtäneeksi, ja arvosteluja yhteen kokoavien sivustojen mukaan Transporter 3 ei edeltäjilleen pärjääkään.

Ylivoimaisesti positiivisimmat arvostelut sai tositapahtumiin perustuva draama Milk. Elokuva kertoo poliitikko Harvey Milkistä, joka oli vuonna 1977 ensimmäinen avoimesti homoseksuaali yhdysvaltalainen, joka äänestettiin virkaansa. Kriitikoiden mukaan Sean Penn on nimiroolissa ilmiömäinen. Yleisen kohun perusteella Oscar-ehdokkuus on taattu.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Four Christmases 31,7 milj. $ (46,7 milj. $)
2. Bolt 26,6 milj. $ (66,9 milj. $)
3. Twilight - Houkutus (Twilight) 26,4 milj. $ (119,7 milj. $)
4. Quantum of Solace 19,5 milj. $ (142,1 milj. $) - arvostelu
5. Australia 14,7 milj. $ (20,0 milj. $)
6. Madagascar 2 (Madagascar: Escape 2 Africa) 14,5 milj. $ (159,5 milj. $) - arvostelu
7. Transporter 3 12,3 milj. $ (18,5 milj. $)
8. Role Models 5,3 milj. $ (47,9 milj. $)
9. The Boy in the Striped Pajamas 1,7 milj. $ (5,2 milj. $)
10. Milk 1,4 milj. $ (1,9 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Turbonegron kitarist... Big Brother sulki ov... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova