Tuorein sisältö

Opettajasta huumekauppiaaksi - vahvaa draamaa Neloselta

03.12.2008 klo 13.04 | Luettu: 2705 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nelosella alkaa 1. tammikuuta vahvasti käsikirjoitettu ja osaavasti näytelty sarja Breaking Bad, joka kertoo erikoisen tarinan kuolemansairaasta kemianopettajasta. Pääroolia näyttelevä Bryan Cranston sai syksyllä Emmy-palkinnon roolityöstään.

Breaking Bad kertoo Walter Whitesta, yksioikoiseen ja hieman ankeaan elämään juuttunesta lahjakkaasta kemististä. Walter on ajautunut kemianopettajaksi, ja elättääkseen perheensä hänen on pakko hankkia lisätienestejä autopesulassa. Kaikki mullistuu, kun hän kulee olevansa parantumattomasti sairas. Walter alkaa miettiä, kuinka hänen perheensä tulee jatkossa toimeen. Hän toteaa, ettei hänellä ole mitään menetettävää – ja päättää ryhtyä valmistamaan ja kauppaamaan huumeita. Sairastuminen ja rikollisten maailmaan sekaantuminen saavat yllättäen Walterin löytämään itsestään hyviä ja rohkeita piirteitä.

Walteria näyttelee Bryan Cranston, joka voitti viime vuonna Emmy-palkinnon hienosta roolityöstään. Hänet on aiemmin nähty muun muassa elokuvassa Little Miss Sunshine ja sarjassa Veljemme on nero. Walterin raskaana olevaa vaimoa Skyleria esittää Anna Gunn, joka muistetaan Deadwoodin Marthana. Pariskunnan CP-vammaista poikaa Walter Junioria näyttelevä R.J. Mitte nähdään Breaking Badissä ensimmäisessä suuressa tv-roolissaan. Walterin kumppaniksi ryhtyvää pikkurikollista Jesseä esittävä Aaron Paul puolestaan on tuttu elokuvasta Vaarallinen tehtävä III.

Sarjan vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja Vince Gilligan on aikaisemmin tehnyt muun muassa Salaisia kansioita. Breaking Bad on tuotettu Yhdysvalloissa AMC-kanavalle, jolta on peräisin myös toinen rohkea ja omaperäinen sarja, Mad Men.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Danko Jones kiertää ... Kimi myy Suomen kall... >

Keskustelut (2 viestiä)

Solid

Rekisteröitynyt 19.04.2007

03.12.2008 klo 13.39

Tätä on odotettu, hyvä että tulee Suomeen, vaikka itse luultavasti ostan dvd-boxin ja katson sarjan siltä. Gilligan on tuttu nimi X-Filesistä, ja on kirjoittanut monia X-Filesin parhaita jaksoja. Muutama hieman heikompi tekele löytyy joukosta, mutta yleisesti taso on todella loistava. En usko että pettää Breaking Badissakaan, sen verran hyvät arvostelut sarja on saanut joka puolelta.
lainaa
GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

04.12.2008 klo 03.24

Olen katsonut about 4 jaksoa tästä sarjasta ja täytyy sanoa, että todella laadukas.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova