Tuorein sisältö

Dollarin alamäki laittoi hyllylle Metallican ja Madonnan Australian kiertueet

06.12.2008 klo 11.58 | Luettu: 2837 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kesäfestarikausi alkaa lämmetä Australian suunnalla mutta maan heikentyvä valuutta aiheuttaa ongelmia. Maailmantalouden ongelmat kohdistuvat myös Australian konserttibisnekseen. Kun Australian dollarin kurssi oli vielä heinäkuussa USA:n dollariin verrattuna 98,49 (eli USA:n dollari ja Australian dollari olivat lähes saman arvoisia), nyt Australian rahan arvo on pudonnut 65 senttiin. Kun omalla rahalla saa vähemmän dollareita, konserttijärjestäjät ovat välittömästi pulassa. Ulkomaisten artistien keikkapalkkioiden suhteen puhutaan yleensä USA:n dollareista.

Esimerkkinä, jos Australialainen promoottori on lupautunut muutamia kuukausia sitten maksamaan maailmantähden kiertueesta vaikka 9 miljoonaa US dollaria - noin puolet on maksettu ennakkoon eli 4,5 miljoonaa mutta toinen puoli olisikin kallistunut lähes 7 miljoonaan aussidollariin laskettuna heinäkuun kurssilukujen mukaan. Kenen keikkajärjestäjän talous kestää, jos kiertueen kustannukset nousevat pari miljoonaa!

Koska sopimukset suurten nimien suhteen tehdään nykyään puoli vuotta tai lähemmäs vuosi ennen kiertueita, monet keikkajärjestäjät ovat joutuneet kohtaamaan saman ongelman (jos eivät ole pystyneet varautumaan valuuttakurssien vaihteluun).

Mediatietojen mukaan mm. Metallican, Madonnan, Neil Diamondin, Green Dayn ja Paul McCartneyn Australian kiertue-neuvottelut on laitettu jäihin odottamaan valuuttatilanteen selkiytymistä. Suuret tähdet haluavat rahansa, mutta myös täyden varmuuden kiertueen onnistumisesta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Uudelle Friday the 1... Maidens of Metal - r... >

Keskustelut (1 viestiä)

-A-

07.12.2008 klo 15.16

Noilla raukoilla kun ei oo varaa heittää ilmaiskeikkoja :(
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova