Tuorein sisältö

One Piece 1-3: koettakaa jo tajuta, että hovimestari on syyllinen

17.11.2023 klo 23.10 | Luettu: 618 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Tell No Tales


Nami ja Zoro ovat jäykkiä tarkoituksella. Ja jäykkiä. Niin sanotun miehistön tasapaino on heti parempi, kun mukaan tarttuu Usopp, joka on tarinankertoja tai patologinen valehtelija ja Luffyn tavoin perusteettoman optimistinen hymypoika. Tiedän vain alkeet, mutta veikkasin heti, että normaalista nenästään huolimatta tulokas perustuu mangan härskisti muikistelevaan pitkänenään, joten oletan jonkin menneen oikein.

Voisivatpa kaikki miehistöistä kertovat tarinat alkaa tilanteesta, jossa homma toimii. Suunta on yhä oikea, mutta se on kuivaa, että Usopp tuntee sairaan varakkaan tytön, jolla on sankarien tarvitsema alus ja kieroileva hovimestari. Luffy oli päähenkilö viimeksi, mutta nyt näkökulma sirpaloituu täysin. Pellejakso oli harkitusti tasapainotettu luku tai "viikon juoni", joten aivot vaativat samaa, mutta paljoa ei tapahdu. Hovimestarin ilmeinen kataluus paljastuu sankareille vasta lopussa.

Usein en edes mainitse viimeisiä käänteitä, koska vasta seuraava jakso vahvistaa niiden merkityksen. Jos en kertoisi sankarien jäävän "roikkumaan kielekkeeltä", keskeisin pointti olisi se, että hömelö Luffy jää odottamaan vastausta pyydettyään perijättäreltä laivaa piratismia varten. Syvempiä tasoja haravoiva übernero oivaltaa Usoppin elävän Poika ja susi -skenaariossa.

Kaavamaisiin mutta miellyttäviin juttuihin lukeutuu se, että pellepiraatti pysyy kuvioissa & hänet alistaa kovempi karju.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Demi Moore täytti 61... Rillit huurussa -täh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova