Tuorein sisältö

Kaikkien aikojen myydyin instrumentaalialbumi täyttää 50 vuotta, myös kulttiklassikko Manaaja mainittu - juhlakeikat keväällä

20.11.2023 klo 13.16 | Luettu: 425 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nyt on herkkua varttuneemmille musiikin harrastajille. Mike Oldfieldin vuonna 1973 ilmestynyt "Tubular Bell"s -klassikkoalbumi täyttää 50 vuotta ensi vuonna.

Ikonista levyä on juhlistettu jo tämän syksyn aikana loppuunmyydyllä "Tubular Bells The 50th Anniversary Celebration" -Ison-Britannian kiertueella.

Ensi vuonna juhlakiertue saapuu Eurooppaan, jolloin myös Suomi on kiertueen kohteena.

Kiertueen konserteissa esiintyy Mike Oldfieldin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Robin A Smithin johtama iso livebändi. Suomen-konsertit järjestetään keskiviikkona 13.3. Turun Logomossa ja torstaina 14.3. Helsingin Kulttuuritalolla. Lipunmyynti alkaa torstaina 23. marraskuuta klo 10.00.

"Tubular Bells -konsertti sai ensi-iltansa Lontoon Royal Festival Hallissa elokuussa 2021. Suuren suosion saanut konsertti oli kunnianosoitus Oldfieldille, joka on mielestäni yksi viime vuosisadan suurimmista englantilaissäveltäjistä. On todella suuri etuoikeus saada esittää tätä poikkeuksellista teosta yhdessä huippumuusikoiden kanssa. Tubular Bells on edelleen tänä päivänäkin yhtä tuore kuin ilmestyessään. Levy vie kuulijansa matkalle läpi progressiivisen rockin, elektronisen musiikin, bluesin, folkin, jazzin ja klassisen musiikin. Matkan varrella saadaan nauttia melodioiden kauneudesta sekä draamasta. Rakastan tuoda sen uusille yleisöille, sekä itseni kaltaisille ihmisille, jotka yhä lumoutuvat sen kuullessaan", Robert A Smith sanoo.

Tubular Bells on englantilaisen multi-instrumentalistin, säveltäjän ja lauluntekijän Mike Oldfieldin debyyttistudioalbumi, joka syntyi vuonna 1971 ja julkaistiin lopulta vuonna 1973. Oldfield äänitti ja soitti lähes kaikkia levyn soittimia. Albumi sai maailmanlaajuista suosiota, kun sen avausteemaa käytettiin kauhuelokuvan Manaaja (The Exorcist) soundtrackissa, ja siitä tuli kaikkien aikojen myydyin instrumentaalialbumi.

Esityksessä kuullaan myös muita Mike Oldfieldin teoksia, kuten Moonlight Shadow, Summit Day, Family Man ja Ommadawn.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Turun Indie-iltamat ... Mitä täällä tapahtuu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova