Tuorein sisältö

Kotiteollisuus ja Jonna Tervomaa palkittiin Elämäntyöpalkinnolla

24.11.2023 klo 15.50 | Luettu: 789 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Radiokanava SuomiRock on jakanut Elämäntyöpalkinnot Kotiteollisuudelle ja Jonna Tervomaalle.

Kotiteollisuudesta sanottua:
Etelä-Karjalassa on paljon tehtaita ja kauniit luonnon nähtävyydet. Näissä maisemissa muovailtiin vuonna 1993 elämäntyöpalkintomme saavan bändin ykkösversio, Hullu-ukko ja Kotiteollisuus. Ensimmäiset kymmenen vuotta oli kovaa tarpomista kohti kultasijoja. 90-luvulla eri vaiheiden jälkeen bändistä muovautui Jari Sinkkosen, Janne Hongiston ja Jouni Hynysen sittemmin legendaarinen, arvostettu ja mainetta niittänyt Kotiteollisuus.

Vuonna 2003 julkaistu läpimurtolevy Helvetistä Itään räjäytti pankin totaalisesti ja näytti suuntaa uudelle suomenkieliselle rockille, jossa suomirockin laadukas sanoitusperinne jatkuu saumattomasti raskaamman rockin ehdoilla. Helvetistä itään täytti syksyllä 20 vuotta ja bändi lähti kiertämään tämän pohjalta Suomea soittaen täysille saluunoille.

Vahva usko omaan tekemiseen ja visioon on kantanut tähän päivään saakka. Uuteen kurottavasta mutta kuitenkin perinteen pohjalta ponnistavasta suomirockin ja metallin sekoituksesta on poikinut menestysresepti. Miitri Aaltosen mukaan tulo sävellyksiin on ruokkinut myös keulakuva Hynysen aivonystyröitä biisien tekemiseen. Mukana on taas alkukantaista intoa ja uusia tuulahduksia.

Kotiteollisuus on vakiinnuttanut suosion Suomen joka kolkassa niin keikkalavoilla, festareilla kuin radioaalloillakin. Kolmekymmentä vuotta kovaa kiertämistä, parikymmentä levyä ja tuhansia keikkoja. Hynysestä on tullut yksi maamme musiikkigenren ikoneista. Kotiteollisuus on Radio SuomiRockin elämäntyönpalkintonsa ansainnut.


Jonna Tervomaan palkinnon saatesanat:

"Tervomaa lauloi itsensä suomalaisten sydämiin jo vuonna -83 Syksyn Sävel -ohjelmassa. Musiikillisesti lahjakas lapsi voitti kilpailun nuorimpana koskaan, kymmenvuotiaana. Ovet muusikon uralle olivat voiton myötä avoinna.

Kunnianhimo, oman tekemisen palo ja tyyli olivat ristiriidassa lapsitähtimielikuvan kanssa ajaen artistia eteenpäin kunnes vihdoin tärppäsi. Suljettu Sydän -biisi soi aivan joka paikassa vuonna 1997 ja soi usein vieläkin. Siitä tuli Suomirockin kivijalkaosastoon kuuluva klassikko. Esikoislevystä alkoi upea taival, jonka päätepistettä ei näy. Tänä vuonna Tervomaa täyttää 50 vuotta tehden juhlakiertuetta loistavan bändinsä kanssa sekä julkaisee tasaisesti uutta musiikkia.

Jonna Tervomaa on ollut tinkimätön ja vahva laulaja-lauluntekijä, joka on vienyt Suomirockin feminiinisempää puolta vahvasti ja ansiokkaasti eteenpäin. Nyt hänet palkitaan Radio SuomiRockin Elämäntyöpalkinnolla"
.
"




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Maailmankuulu jazzla... Kuka on Kultakuume-s... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova