Tuorein sisältö

One Piece 1-6: fly, you fools, ennen kuin syön toisenkin jalkani

27.11.2023 klo 21.00 | Luettu: 759 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Chef and the Chore Boy


Viimekertainen vastustaja käy selittämässä, miksi hän päästi sankarit menemään, vaikka hän voitti. Hän on kirjaimellisesti sitä mieltä, että Luffy on... seuraamisen arvoinen päähenkilö. Kirjaimellisesti? Niin. En muista, mitä hän teki Luffyn kanssa, mutta hänen mielestään Luffy on kiintoisa ehdokas One Piece -aarteen löytäjäksi, joten matkaa ei kannata katkaista.

Sitten sarja yrittää aikuistua. Mm. edellämainitusta farssista johtuen en tiedä miksi. Zoron haavoittuminen pyritään myymään vakavana asiana. Vaikka Zoro itse tahtoi tapella, Luffyn on otettava vastuuta, jos hänestä tulee kapteeni. On möllötystä.

Luffy on saamassa miehistöön kokin, joka on nuori, sieluton ja kasvoton mangatukka ja miesmalli kuten Zoro. Nuoren kokin esimies esiteltiin änkyränä, mutta tänään ukko on valmis auttamaan. Takauma selventää, kuinka ukko oli omalaatuinen mutta hyvä mies jo nuoren kokin tavatessaan. Signaalit sinänsä ovat selviä. Ukko on jo matkansa lopussa. Toivoin silti, että sarja koijaa taktisesti ja valitsee mukaan kahdesta kokista heittämällä kiinnostavamman (tai molemmat). Ei. Sankarit ovat parikymppisiä, koska katsojat ovat 13, aivan kuten hahmot olisivat 13, jos katsoja olisi 8; vain nelikymppiset tahtovat katsella oman jalkansa syönyttä kulinarismin Gandalfia. Pennuissa ei ole vikaa, kunhan he eivät leiki kolmekymppisiä vaan ilmaisevat elämäniloa.

Laimeinta on asioiden ilmeisyys. Sarja alleviivasi jo, että Namilla on syy petokseen, vaikka hän selvästi on vakiohahmo. Nyt hän "pettää" pelastaakseen Luffyn karulta kalapiraatilta, mutta kaikki tietävät, ettei hän pettänyt, joten nyt häntä pitää lähteä pelastelemaan.

Zoro vannoo kuuliaisuutta Luffylle. Superlaimeaa. Kokit riitelevät, mutta nuorempi ehtii viime tingassa ilmaista arvostavansa oppi-isäänsä. Se on herkkää, joten jaksolla on jonkin sortin identiteetti.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Elämäniloa huumeriko... BESS vierailee Viron... >

Keskustelut (1 viestiä)

MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

28.11.2023 klo 15.33 1 tykkää tästä

Vähän harmittaa että mangan överin ylilyövä tunteiden kuvaaminen on tässä latistettu salattujen elämien tasolle. Sanjin ja Zeffin hyvästelykin oli mangassa kunnon parkumista, mutta en muista vierähtikö live actionissa edes kyynel poskelle.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova