Tuorein sisältö

Monarch 1-4: Kurt Russell vastaan isompi "Se" jostakin

03.12.2023 klo 18.10 | Luettu: 909 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Monarch: Legacy of Monsters
Kausi 1 - Jakso 4: Parallels and Interiors


3. jakso kuljetti jahdatut sankarit Japanista Alaskaan toimintaleffojen tehokkuudella. Kerronta hidastuu, kun he koettavat löytää suunnan ennen kuin he jäätyvät hengiltä tai päätyvät jättimatokarhun masuun. Takaumat keskittyvät muinaishistorian sijaan siihen, kuinka taiteilija-Kentaro tapasi hakkeri-Mayn vuosi sitten. Asioiden yksinkertaistaminen yhä pitkälti on leffamaisuutta, kun yksityiskohdat tapaavat kommentoida toisiaan, mutta jakson oma pienoistarina saisi olla terävämpi, joten kuvaillaan jaksoa sujuvaksi siirtymäksi.

Jos Kentaro on käsikirjoittajan avatar, asia on naamioitu siten, kuin toivon kerran viikossa: luova tyyppi ei vaikuta kirjoittajalta, sillä hänellä on vaikeuksia ilmaista, mitä hän tahtoo, kun hän vie harjoittamansa valosuunnittelun taiteellisempaan suuntaan. Takaumat vaikuttavat johtavan johonkin huomioon, sillä nykyhetkessä Kentaro ja May eivät ole pari enää ja Kentaro on eri mieltä käytännön asioista kaikkien kanssa. Hänen ja hirviöexpertti Kurt Russellin vaistojen vertailu on lopulta kai "realistista", kun toinen itsepäinen ukko veikkaa oikein ("realismin" ollessa epäelokuvamaista).

Hahmot elävöityvät, Kentaro eritoten. Olin jo valmis tapaamaan hänen & äksyn sisarpuolen faijan, mutta kun Kentaro hourii Alaskan yössä kuin Homer The Simpsons Moviessa, faijan mysteeri kasvaa. Kurt antaa ymmärtää, ettei matokarhu ole ainoa outo voima täälläpäin. Hämärän järjestön valvomoon sijoittuvat lyhyet kohtaukset luultavasti esittelevät useammankin tärkeän pelurin, mistä ei tarvitse ymmärtää käytännössä mitään nyt, mikä osaltaan vakuuttaa rytmin toimivan.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ex-Bondilla seuraava... KISS on soittanut vi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova