Tuorein sisältö

Rick and Morty 7-7 ja 7-8: Ice-T on herra kakkaisin pyllynreikä

04.12.2023 klo 21.30 | Luettu: 573 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7 - Jaksot 7 ja 8:
Wet Kuat Amortican Summer ja Rise of the Numbericons: The Movie


En panikoi, kun kolmea erilailla hienoa jaksoa seuraa huti. Seiska esittelee kaikkiin nörtteihin vetoavan idean, mutta alkaakin tutkia scifiklassikon yksityiskohtaa... Kumpikin idea tyritään. Seuraava, kiitos.

Tarkemmin sanoen Summer saa pip-boyn, jolla voi muuttaa kykypisteitään roolipelimäisesti mutta yhä uudestaan. Jaksolla ei ole tuntumaa siitä, mitä karisma ja älykkyys tarkoittavat roolipeleissä tai muutenkaan, joten idean saakin vaihtaa.

Tappelu laitteesta johtaa siihen, että Mortysta tulee Summerin kasvain Total Recallin tyyliin. Rick murjaisee taas, että onpas ovelaa, kun on kaksi ideaa, ehhe! En tajua Total Recall -viittauksia, mikäli uniteemaa ei mainita, mutta on viittauksia muihinkin leffoihin, joten "ei ole tarkoituskaan".

Olenko närkästynyt? Saatan luulla olevani, mutta vasta 8. jakson jälkeen olin prikulleen närkästynyt.

Teoriassa matikanopettajan vetäminen mukaan elävien kirjainten ja numeroiden Transformers-tyyppiseen sotaan on luovempaa kuin mikään 7. jaksossa. Enpähän vain pidä mistään, mitä 8. jakso edustaa. Transformers on jo yleiseltä estetiikaltaan niin vetelää saastaa, että sitä on mahdotonta parodioida. Nautin taulukkolaskennasta IRL, mutta lukion pitkän matematiikan kurssilla keksityt sanaleikit ja paradoksit saavat jopa Transformersin näyttämään vetoavalta - jos kyse edes on niistä. Mistä minä tiedän.

Jakso ei myönnä typeryyttään Rickin karismaattisen sarkasmin keinoin vaan kuin räkänokkainen lukiolaiskoomikko. Jos edes dialogi tavoittelisi ironista pontevuutta, tarttumapintaa saattaisi esiintyä, mutta pääpahiksen tavoite on tappaa kaikki höhöttäen "imekää pallejani". Useat vitsit ja viittaukset väännetään rautalangasta. Shitfuck-dialogin perustelee luonnollisesti rap-teema: Ice-T näyttelee nyt itseään, koska jää-T-kirjain oli niin vivahteikas idea puoliklassisessa 2. kauden jaksossa (tai ehkä se puoliksi pilasi sen).

2,5 + 1,5.


Kauden keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jaksot 7-5 ja 7-6 --- Jaksot 7-9 ja 7-10 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen Virallisella ... Sideways julkisti en... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova