Tuorein sisältö

'Melkoinen friikkisirkushan tosta tulee' - Hellsinki industrial festival 2024 julkisti nimiä

20.12.2023 klo 00.02 | Luettu: 727 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Hellsinki industrial festival 2024 julkisti ensimmäiset esiintyjänsä.

Synkän laidan konemusiikin festivaalia vietetään jo kuudetta kertaa 7.-9.11.2024 Tiivistämössä ja On the rocksissa Helsingissä. HIF tarjoilee tuolloin 20 kansainvälisen kokoonpanon kattauksen industrialia, aggrotechia, EBM:ää, darkwavea, industrial metallia ja muita synkän konemusiikin lajeja.

Näitä nimiä kannattaa esitella: darkwaven suurnimi Diary of dreams, apokalyptinen brittiakti V2A ja skeneklassikko Alien Vampires.

Listalle lisätään vielä metallisen rujo The Silverblack (IT), helposti lähestyttävä mutta terävästi pureva Psideralica (SP), tummaa syntikkaa ja post punk -sävyjä tyrkyttävä Divine shade (FR), industrial rokkia Virosta eli Evestus (EE) sekä electro/industrial-EBM-aggrotech -projekti Sortaja.

"Melkoinen friikkisirkushan tosta tulee, huhhuh", vakuuttelee promoottori Juha Virtanen.

"Ei meillä olla nökönuukia genrerajojen suhteen. Pääasia on että pumppaa, surisee ja paukkuu. Siitä että joku vielä huutaa päälle saa bonusta. Skenefestarihan tää silti on ja vaikka perusjamppoja ja jampattaria toki jonkun verran näkyy pääosa yleisöstä koostuu cyber- ja latexjengistä, gooteista ja äärimetallipäistä. Jatkodiskojen tiedetään silloin tällöin äityneen melkoisiksi turnajaisiksi. Jakauma on lisäksi hyvinkin kansainvälinen. Tämäntyyppisiä festareja ei kuitenkaan Euroopanlaajuisestikaan kovin montaa ole ja jengiä vaeltaa kyllä Kanadasta asti tamppaamaan", jatkaa Juha Virtanen.










V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ex-pohatta Jon Hamm ... Pelastajat-sarja pal... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova