Tuorein sisältö

Mikki Hiiri tappaa porukkaa (eli astelee Nalle Puhin jalanjäljissä): Mickey's Mouse Trap -traileri

02.01.2024 klo 17.55 | Luettu: 706 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Monien tunnettujen hahmojen tekijänoikeudet olisivat vanhentuneet aikaa sitten, ellei satumonopolista haaveileva Disney olisi taistellut vastaan. Lopulta periksi on annettava; osittain ainakin.

Kun Nalle Puhin tekijänoikeudet vanhentuivat vuosi sitten, apajille säntäsi välittömästi pienen budjetin kauhuleffa Winnie-the-Pooh: Blood and Honey, jossa Puh ja Nasu ovat sarjamurhaajia. Leffa ei voinut käyttää Tikrua, mutta jatko-osassa hänkin esiintyy.

Nyt myös Mikki Hiiren ensimmäinen lyhytelokuva Höyrylaiva Ville (Steamboat Willie) on vapaata riistaa. Asiaan liittyy useita mutkia, koska Mikki Hiiri on yhä Disneyn maskotti ja Walt Disney Animation Studios käyttää Höyrylaiva Ville -pätkää logossaan (jne), joten Disneyn juristien suututtaminen tapahtuu omalla vastuulla.

Tuleva leffa Mickey's Mouse Trap on trailerin kuvauksen mukaan "ensimmäinen näytelty Mikki Hiiri -aiheinen kauhukomedia koskaan", eikä paljoa muuta tarvitse tietää. Leffa näyttää jopa huonommalta kuin lyttyyn haukuttu Blood and Honey, mutta laatu ei ehkä ole olennaisin asia. Visionääreillä on aikaa pohtia tällaisia parodioita loppuikänsä & hommahan vain paranee, kun mukaan saadaan lopulta Hessu ja Aku.



V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Luvassa on kaikkien ... Laulajansa Popedalle... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova