Tuorein sisältö

Uusi Star Trek kunnioittaa jatkumoa ja tiedettä

13.12.2008 klo 19.00 | Luettu: 5710 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ensi kesäksi valmistuvan uuden Star Trekin kirjoittaja Roberto "Bob" Orci on jutustellut niitä näitä siitä, kuinka looginen uusi elokuva on. Sarjan fanit ovat trailerin nähtyään ehtineet esittää vastalauseita, että uusi elokuva selvästikin tekee monta asiaa väärin, mutta Orci inttää, että leffa on jatkoa edellisille. Alta löytyy muutamia spoilereita.

Kaikki muutetut yksityiskohdat, kuten se, että tähtilaiva Enterprise on erinäköinen ja että se kootaan maapallolla (eikä avaruudessa), johtuvat siitä, että elokuvan konna Nero matkustaa ajassa. Monta asiaa on muuttunut, mutta Orcin mukaan varsin moni asia tapahtuu juuri siten, kuin ne olisivat tapahtuneet ilman aikamatkustustakin. Neron tekemisten vuoksi James T. Kirk elää erilaisen elämän, ja on tämän vuoksi hieman erilainen hahmo. Tämä ei tarkoita, etteivätkö muut hahmot olisi mahdollisimman uskollisia alkuperäisversioille. Aikamatkustus ei ole syy muuttaa kaikkea mahdollista, mitä tekijät ovat sattuneet haluamaan.

Muuttunut todellisuus ei tarkoita, että vanha todellisuus pyyhkiytyisi pois, kuten uusi elokuva ei tarkoita, että fanien DVD-kokoelmat katoaisivat jonnekin. Todelliset Trek-fänit tahtovat lukea lähdelinkin takaa löytyvän haastattelun, joka pyrkii perustelemaan asiat kvanttimekaniikan teorioilla.

Lähde: Trekmovie.com

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Puolan mustan metall... Forest Whitaker ja U... >

Keskustelut (5 viestiä)

Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

13.12.2008 klo 19.58

Universumin käymätöntä korpimaata riittäisi joka suuntaan ja aika-avaruutta yhtä lailla, mutta eikös vain kaikki tärkeä maailmankaikkeudessa tapahdu juuri maapallon historiassa. Perinteitä kunnioitetaan selvästi.
lainaa
JkL

13.12.2008 klo 20.12

Niinpä niin. Pari vuotta sitten Orci ja kumppanit kehuivat Transformersin käsikirjoitusta... Mutta mitä paskaa saimmekaan.
lainaa
ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

14.12.2008 klo 00.23

Aikamatkailu on aina ja poikkeuksetta perseestä.
lainaa
Mi5

14.12.2008 klo 14.48

Kuulostaa kyllä fanien kannalta todella vaaralliselta tuo "on hieman erilainen hahmo". Eli Kirkki nykytrendien mukaan ryhtyy "aikuismaiseksi" (taantuu teini-ikäiseksi tunnehäiriöiseksi idiootiksi)?

Onneksi ei onneksi itteä tuo Star Trekin lore kiinosta paskaakaan, eli +-0. Kaippa tämäkin tulee kuitenkin katsottua, kun ihan peruskivalta hollywood-humpalta vaikuttaa.
lainaa
Pkunk

Rekisteröitynyt 08.08.2007

14.12.2008 klo 17.46

Kylläpä näyttää siltä että nyt tulee skottiaksenttia oikein sydämen syvyyksistä. Skottiaksentin syvin olemus on kaapattu tuohon yhteen kuvaan..no harmi että elokuvan Scotty ei ollut kyseessä ;)
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova