Tuorein sisältö

Jesse Markinin 'Glow' nostaa entisestään UMK24-kisan tasoa!

16.01.2024 klo 00.15 | Luettu: 1903 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jesse Markinin UMK24-biisi Glow on julkaistu.

Vuonna 2019 ilmestynyt debyyttialbumi "Folk" teki Jesse Markinista yhdessä yössä erään Suomen kiinnostavimmista uusista artisteita. Albumi voitti Kriitikoiden valinta Emma-palkinnon ja Markin itse Vuoden Tulokas -Emman. Suosio konkretisoitui loppuunmyydyillä keikoilla, Tavastiasta Flow-lavalle.

Markinia pyrittiin brändäämään musiikkialalla räppäriksi, mutta se tuntui hänestä itsestään liian ahtaalta määritelmältä.

Jesse Markin osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun biisillään Glow. Markin kertoo Biisin tarinassa aloittaneensa Glow-kappaleen työstön jo 5 vuotta sitten. "Yksi keskeinen teema biisissä on 'älä luovuta'. Pienikin kipinä voi vielä syttyä, jos vain yrittää. Musiikillisesti kappaleeseen mahtuu afro-vivahteita, kosmisia äänimaisemia sekä paljon muuta", Markin kuvailee.

UMK24-tuomariston kommentti Glow-viisusta: "Jesse Markin on yksi Suomen arvostetuimpia indie-nimiä ja ulkomailla noteerattuja artisteja. Glow on uniikin kuuloinen yhdistelmä afro-housea, kesäistä nostattavaa energiaa ja Jessen teknisesti taiturimaista lyriikkaa ja räppäämistä. Biisi on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka rakentavat optimistisen kertosäkeen ja dance-pianojen ympärille tyylikkään ja omaäänisen kokonaisuuden."

UMK24-kilpailubiisien julkistus:
to 11.1. Cyan Kicks – Dancing With Demons (Julkaistu)
pe 12.1. Sexmane – MANIA (Julkaistu)
ma 15.1. Sara Siipola – Paskana (Julkaistu)
ti 16.1. Jesse Markin – Glow
ke 17.1. Windows95man – No Rules!
to 18.1. Sini Sabotage – Kuori mua
pe 19.1. Mikael Gabriel x nublu – Vox popul




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Esko Eerikäinen ja M... Klamydian kevään kei... >

Keskustelut (1 viestiä)

Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.01.2024 klo 08.28

Olisin toivonut Markinilta jotain vähän tunnelmallisempaa ilmaisua, mutta kyllä tämä silti toimii bängerinä, mutta ei ehkä kanna maaliin asti. Jotenkin vähän tuntuu että ei ole ollut rohkeutta tehdä näihin kemuihin sitä "omaa juttua", tai sitten UMK on koettu mahdollisuutena päästä esiin enemmän mainstream-artistina kotimaan markkinoille.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova