Tuorein sisältö

'Kertosäe iskee heti ensimmäisellä kuuntelulla' - Mikael Gabrielin & nublun yllättävä UMK24-biisi julkaistu

19.01.2024 klo 00.08 | Luettu: 552 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viimeisenä UMK24-kilpailubiiseistä on julkaistu Mikael Gabrielin & nublun yhteiskappale Vox populi.

Mikael Gabriel ja virolainen nublu lukeutuvat omien maidensa menestyneimpien rap-artistien joukkoon. Toisensa Gabriel ja nublu löysivät somen kautta. Gabriel oli kuullut nublusta, muttei tiennyt mitään vironkielisestä rap-musiikista. Gabriel myöntää olleensa ennakkoluuloinen, mutta kuullessaan nublun materiaalia käsitys muuttui täysin.

Mikael Gabrielin ja nublun biisi kertoo siitä, kuinka polarisoidussa julkisessa keskustelussa on välillä vaikea hahmottaa, mikä on totta ja mikä ei. Kappale on artistien mukaan erityisen ajankohtainen nykymaailmassa, joka on täynnä populismia ja omaa totuuttaan paasaavia ihmisiä.

"Biisi käsittelee poliittisia ja kulttuurisia jakolinjoja sanoen, että meillä kaikilla on oikeus mielipiteeseemme, mutta se ei tee niistä välttämättä todenmukaisia. Kaikkien tulisi käyttää ääntään, mutta samaan aikaan muistaa, että lopulta sinua tullaan arvostelemaan joka tapauksessa".

UMK24-tuomariston kommentti Vox populista: "Mikael Gabriel ja nublu ovat Suomen ja Viron tunnetuimpia ja suosituimpia artisteja, ja kaksikko tulee UMK:hon monet varmasti yllättävällä biisillä. Aiemmat kollaboraatiot ovat olleet rap-vetoisia, mutta tällä kertaa biisi on omaperäinen yhdistelmä dance-soundeja, punkahtavaa rockia ja ajan hengessä kiinni olevaa hyperpoppia. Kaiken kruunaa todella tarttuva kertosäe, joka iskee heti ensimmäisellä kuuntelulla."


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Anna Puulta varoitus... Until Dawn -peliin p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova