Tuorein sisältö

Onko tilaa vielä yhdelle Jenni Pääskysaaren ohjelmalle?

24.01.2024 klo 01.12 | Luettu: 1835 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vieläkö on tilaa vielä yhdelle Jenni Pääskysaaren ohjelmalle!

Jenni aloitti juuri Levyraadin emäntänä. Sitten on vielä Aarrepaja.

Nyt saamme katsottavaksi Jennin ja Sanansaattajat.

MTV:n sunnuntai-illat vietetään 18.2. klo 21 alkaen sanojen maailmassa. Sanansaattajat-kilpailun vakikasvot Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö saavat vastaansa mm. Martti Suosalon, Palefacen ja Jonna Tervomaan. Uutuusohjelman tuomarina nähdään kielitieteilijä Janne Saarikivi.

Sanansaattajat-ohjelmassa kilpaillaan sanojen etymologiasta, eli siitä, mistä sanat tulevat ja mitä ne tarkoittavat.

Sanojen alkuperää arvailevat, tietävät ja keksivät vakikilpailijat ja heitä vastaan kisaa viikoittain vaihtuva vieraileva sanansaattaja. Oikeat vastaukset kertoo ja kilpailijoiden sepustukset tuomaroi kielitieteilijä Janne Saarikivi. Jenni Pääskysaari johtaa sanailua, kirjaa pisteet ja julistaa voittajan.

"Tässä ajassa, missä hetkittäin tuntuu, että sanat ja niiden merkitykset ajavat ihmisiä loitommalle toisistaan, on viihdyttävää ja rauhoittavaakin kinastelun sijaan miettiä, mistä sanat suuhumme ja kieleemme tulevat. Uuden oppiminen on aina kiinnostavaa ja sanojen alkuperä opettaa minulle joka päivä jotakin uutta kielestä ja maailmasta. Sanansaattajien ansiosta en enää katso, kuuntele tai käytä tuttujakaan sanoja samalla tavalla kuin aiemmin", selventää juontaja Jenni Pääskysaari.

Ohjelmassa kilpaillaan sekä sanojen alkuperästä että siitä mitä sanat tarkoittavat. Pikasanat-kierroksella arvuutellaan, mitä sanat tarkoittavat ja kuullaan joskus osuvia oikeita vastauksia, joskus hulvattomia veikkauksia.

Saarikivi ja Pääskysaari kruunaavat voittajaksi jokaisessa jaksossa sen kilpailijan, joka kerää eniten pisteitä ja tietää suomen kielen sanoista eniten, tai osaa kertoa hauskimmat tarinat sanojen taustaksi.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sweden Rock lisäsi n... Vesterinen Yhtyeinee... >

Keskustelut (2 viestiä)

Tupsu

24.01.2024 klo 01.44 5 tykkää tästä

No ei. Eikä noita muitakaan kuluneita kierrätys kasvoja, joka paikassa näkyvät. Eikö Suomessa olisi ketään muita??
lainaa
tpahd8whwifhq

24.01.2024 klo 08.33

mene itse. suomessa naamoka oliso mutta ne valittavat kotona kun kaikki malsaaa
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova