Tuorein sisältö

Poker Face 1-7: Veitset esiin "-laatu" lämmittää mieltä

24.01.2024 klo 22.20 | Luettu: 527 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
The Future of the Sport


Perähikiän ikääntynyt kilpa-ajaja tahtoo voittaa ennen kuin hän nostaa seuraajakseen odotteluun jo turhautuneen tyttärensä. Käpy kokee syystäkin esteeksi ylimielisen ja epärehellisesti kisaavan nuoren kollin, jonka kanssa riitely on mennyt henkilökohtaiseksi. Kepulipeli johtaa palavaan autoon, mutta on tavallista epäselvempää, mitä tarkalleen tapahtui, mitä viikon roisto toivoi tapahtuvan ja miten vahvasti katsojan on tarkoitus olla uhrin puolella.

Tilanteella pelataan mukavasti, kun palaamme ajassa taakse. Kun kopean kollin äiti esitellään ja kolli mainitsee isoisänsä, on helppo "oivaltaa", että "kollikin on ihminen". Vaikkei juoni ole erityisen mutkikas, sarja jopa rikkoo perusideansa, eli kyse ei olekaan katsojan näkemän murhan pyörittelystä. Irrotteliko Columbo-sarja koskaan vastaavasti? Onko kyse vaihtelusta vai pyhäinhäväistyksestä?

Jakso ei ole sarjan luojan Rian Johnsonin kirjoittama, mutta se muistuu vaihteeksi mieleen, että Johnsonin Veitset esiin -leffojen vuoksi tätä ryhdyttiin katsomaan. Johnsonin tyyliin jakso on tekemällä tehty, eli innovointi on käytännössä sitä, että omia keksimällä keksittyjä sääntöjä kommentoidaan, mutta tarinankertojalla vaikuttaa olevan hauskaa, joten on kiva kuunnella. Yksi hahmoista uskoo siihen epämääräiseen väitteeseen, että päähenkilö tunnistaa valheet yliluonnollisesti, joten hän yrittää kääntää kyvyn edukseen (epäuskottavasti - mutta sama se).


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflix teki ison di... 'Ei kevättä ilman sy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova