Tuorein sisältö

Poker Face 1-8: on noin yksi tapa tyriä hirviöitä luova Nick Nolte

25.01.2024 klo 22.30 | Luettu: 619 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
The Orpheus Syndrome


Sisäsiittoiselle linjalle palataan yhden jakson tauon jälkeen. Se kyllä sopii, että Nick Nolte tulkitsee eläköitynyttä tehostetaiteilijaa, joka asuu hirviöidensä kanssa. Jakson tekijät eivät kerro itsestään, vaan pohdiskelevat yhteistyökumppanin tai ehkä naapuristudion talkkarin mainostaman mysteeriäijän näkökulmaa? Ja paskat: Nolten hahmo olisi tahtonut ryhtyä ohjaajaksi, joten pian jakson kertoja kysyy, miksi tarinoita kerrotaan, jne.

Murha on pikkunäppäryyden sanakirjaesimerkki taas. Alussa toinen ukko hyppää parvekkeelta. Leski tilaa Noltelta nuken vainajasta hysteerisistä syistä? Palaamme alkuun kuulemaan lisää jo ennen kuin palaamme alkuun uudestaan normaalilla tavalla eli päähenkilön kanssa. Hän on päätynyt Nolten aputytöksi.

Sen, mistä pidin, voisi kertoa siten, että Nolten hahmo on leluseppä tai vahakabinetin mestari (joka ei ole eläessään nähnyt elokuvaa). Juonikas leski voisi pilata hänen elämänsä toisella tavalla. Nykyisellään juoni kytkeytyy vanhan leffan tekemiseen, joten pätevin tai ainoa tulkinta on se, että jakson kirjoittaja tahtoo tehdä satiiria itsensä kaltaisen taiteilijan ja moraalittoman tuottajan suhteesta. Yäk.

Nolte ja kumppanit osaavat näytellä. Hirviöt ovat hauska mauste. Vähitellen tarinan rytmi hajoaa käsiin, mutta ensisijaisesti urputan teemasta.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kultakuume-sarjasta ... Roskilde vahvisti ky... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova