Tuorein sisältö

Uusi Oscar-kategoria viimeinkin huomioi oikein valitut näyttelijät!

08.02.2024 klo 23.00 | Luettu: 553 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Keväällä 2026 Oscar-palkinnoista pääsevät kisaamaan myös roolittajat (casting director). Kyseessä on ensimmäinen uusi kategoria sitten vuoden 2001, jolloin perustettiin parhaan animaatioelokuvan kategoria. Asianomaiset ovat tavoitelleet uudistusta pitkään.

Roolittajalla on usein suuri merkitys elokuvien esituotannon aikana. Roolittajan on tarkoitus tietää kaikki näyttelijöistä siinä määrin, että vaikka ohjaaja tai tuottajat tekisivät lopullisen valinnan, roolittaja valitsi vaihtoehdot. Monet leffat mainostavat käyneensä läpi satoja tai tuhansia näyttelijöitä ympäri maailmaa varsinkin jos kyseessä on tunnettu rooli, johon tahdotaan tulokas.

Roolittajilla on Oscar-akatemiassa jo oma osastonsa, jossa on 160 jäsentä. He valitsevat kategorian ehdokkaat.

Muista kissanristiäisistä löytyy sellaisia kategorioita kuin "paras näyttelijätulokas" ja "paras ryhmä näyttelijöitä". Maallikon on helppo kuvitella, että "paras roolitus" kiilaa suurinpiirtein siihen väliin. Palkintoa tuskin kuitenkaan myönnetään pelkästään siksi, että joku keksi palkata Meryl Streepin.

Oscar-gaala kulkee erilailla eri vuosina, joten toivotaan, ettei vuonna 2026 käy niin, että yksi leffa voittaa puoliautomaattisesti kaikki kategoriat. Toisaalta mm. Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu on esimerkki suurtuotannosta, joka voitti 11 Oscaria, vaikkei yksikään näyttelijä edes ollut ehdolla. Melko hyvän kokoelman näyttelijöitä joku kuitenkin onnistui keräämään?

Kuvassa on Florence Foster Jenkins eli yksi Streepin ehdokkuusleffoista.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä ihmettä Sexmane... Shardlake-traileri: ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova