Tuorein sisältö

Rehtori Cillian Murphylla kilahtaa Netflixin mustan huumorin draamassa

15.02.2024 klo 14.30 | Luettu: 1405 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Cillian Murphy on uransa huipulla kisatessaan miespääosa-Oscarista lähes miljardin dollarin hitin eli Oppenheimerin (kuvassa) johdosta. Ennen Oppenheimerin ensi-iltaa kuvattu draama Small Things Like These debytoi tänään Berliinin elokuvajuhlilla.

Ensimmäinen projekti, johon Murphy on tarttunut uransa huipulla, on elokuva Steve, joka tehdään Netflixiä varten. Kuvaukset alkavat kevään aikana. Murphy on nyt myös perustanut oman Big Things Films -nimisen tuotantotalonsa, joka tähtää ajatuksia herättäviin laatuelokuviin, joista useimmissa Murphy aikoo näytellä.

Steve perustuu Max Porterin pienoisromaaniin Shy. Alunperin tarina kertoo sekavasta nuoresta miehestä, mutta se on käsikirjoituksestakin vastaavan Porterin oma idea, että elokuvan päähenkilö on koulukodin (tai nuorisovankilan) rehtori, jota näyttelee Murphy. Rehtori kärsii mielenterveysongelmista yrittäessään turhaan pitää oppilaansa kurissa. Elokuva seuraa häntä 24 tunnin ajan.

Murphy kuvailee käsikirjoitusta hyvin hauskaksi ja tuottajakollega synkän hauskaksi. Toisaalta Murphy kertoo, että pienoisromaani särki hänen sydämensä, kun hän luki varhaisen version.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Näin Heikki Paasonen... Putoilevat hampaat o... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova