Tuorein sisältö

Avatar: The Last Airbender 1-4: maakuningas ilmoittautuu mukaan Putoukseen

02.03.2024 klo 20.00 | Luettu: 688 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Into the Dark


Jakso korostaa asioiden suhteellisuutta entistä selkeämmin, vaikka samaan aikaan kyseessä on entistä tökerömpi farssi. Sääli, että sanapari "uusi versio" selittää niin paljon, sillä sen pähkäily voisi olla kiehtovampaakin, mitä "selvästi lahjakas" tiimi luulee tekevänsä.

Olipas kankeaa ja tarpeetonta, tuumin takauman aikana, kun Aang hengaili 1,5 sekuntia kyseenalaisen lapsinäyttelijän seurassa. Pian paljastuu, että kun Aang vietti 100 vuotta jään sisällä, kaverista varttui vielä tökerömmin näytelty maakuningas. Se, että kuningas paljastuu kaveriksi, joka ei ole menettänyt persoonallisuuttaan, on helpotus, koska Aang on maakansan vankina. Toisaalta se, että kaveri on yhtä lapsellinen kuin 100 vuotta sitten, ei ole jotakin, millä korvaisin demokratian, eikä sekään huomio ole väärä: kuningas temppuilee koko jakson ajan. Lopulta hän ottaa paidan pois ja haastaa Aangin tappeluun valkoiset peruukit kainaloissaan. Silti hänenkin näkökulmastaan löytyy pieni osa totuutta.

Tuliprinssiä avustava setä on edustanut tulikansan inhimillistä osastoa. Nyt kun hänkin on vanki, häntä solvaa hirviöksi hänen entinen uhrinsa, minkä jälkeen takaumat vievät tasapainoa takaisin toiseen suuntaan. Tämä sujuu. Tähän sopisi sekin klisee, että sankarit ja pahikset joutuvat tekemään yhteistyötä, mutta ehkä on liian varhaista sille.

Vetiset sisarukset Sokka & Kranaatti summailevat selkeästi, että muissa terrorismia sivutoimisesti harrastavissa sivuhahmoissa on sekä hyvää että pahaa. Kun jättiörkki on vähällä syödä heidät, he ovat niin harmoniassa, että örkki aistii sen ja kesyyntyy, jolloin he samalla sekunnilla ymmärtävät örkin olevan rakkausaistiörkki. Typerää! Ällöttävää! Nautin tästä.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jos Tom Hardyn prätk... Yllättäen popmusiiki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova