Tuorein sisältö

Viime vuonna paluun tehnyt Ratas palaa comeback-levyn tunnelmiin: 'Tuli kirjoitettua isosti myös itselle'

21.03.2024 klo 00.05 | Luettu: 507 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viime vuoden lopulla "Valekuvia"-albumilla paluun tehnyt Ratas-yhtye julkaisee tämän viikon perjantaina comeback-levynsä myös vinyylinä. Samalla levyltä nostetaan esiin En päästä hukkumaan -biisi, joka oli koko levyn lähtölaukaus.

"Kyseessä on ensimmäinen biisi, joka demotettiin Valekuvia-levylle. Toisin sanoen, tämän biisin syntyminen tavallaan antoi alkupotkun koko levylle, sillä kun se kuultiin demona ensimmäistä kertaa, valkeni kaikille että tästähän voisi tulla jotain. Omana isona teemana koko levylle oli se, että oli sitten kyseessä melodia tai sanat, aina tulee löytää mukaan ripaus toivoa. Tässä biisissä sitä lopulta löydettiin ehkä koko levylle eniten. Biisin melodioissa seilataan kuulaan kitaran kanssa kuin kesäisen ilta-auringon siivittämänä veneen kyydissä ulapalla", toteaa Markku Kirves.

Vuosituhannen lopulla perustettu yhtye on ujuttanut aina tarttuvien melodioidensa mukaan lyriikkaa, josta voi löytää eri tasoja ihmiselämän vaiheista.

"Joskus biisin sanat aukeavat tekijälleenkin kokonaan vasta kun biisi on jo valmis ja hetken levylle tekeytynyt. Tämän kanssa ehkä kävi juuri niin, että tajusin biisin tultua ulos että sanat tuli kirjoitettua isosti myös itselle. Muistutukseksi, että vaikka pilvet välillä kerääntyy ja aallot vie syvyyksiin, silloinkin kannattaa muistaa, että itse kuitenkin lopulta valitsee katsooko pohjaan vai pintaan. Etsiikö valoa, vai piiloutuuko siltä", Kirves sanoo.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sharon Osbourne myön... Punk rock -ryhmä Kiv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova