Tuorein sisältö

Suomessa filmataan Luc Bessonin Dracula-leffaa ja muuta

02.04.2024 klo 12.35 | Luettu: 521 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Luc Bessonin ohjaama Dracula-elokuva julkistettiin aiemmin tänä keväänä. Se on nyt saanut nimen Dracula: A Love Tale. Leffaa filmataan parhaillaan Suomen Lapissa. Besson olettaa, että kuvaukset saadaan päätökseen heinäkuussa. Draculan näyttelijä Caleb Landry Jones saapuu paikalle vasta kuukauden päästä. Kuvassa on Bessonin ja Jonesin edellinen yhteinen elokuva Dogman.

Mukana on myös Christoph Waltz, jonka hahmoa ei ole paljastettu. Maalaisjärjen mukaan Waltzille sopisi Draculan arkkivihollisen Van Helsingin rooli. Leffan suunnasta on tarjottu vaihtelevaa tietoa, mutta tuoreimman väittämän mukaan Besson myötäilee sitä ideaa, että Dracula on Vlad Seivästäjän mukaelma, joka menettää vaimonsa, muuttuu vampyyriksi ja ahdistelee mahdollisesti uudelleensyntynyttä vaimoaan 1800-luvun loppupuolella. Jos tämä pitää paikkansa, Van Helsing lienee osa tarinaa. Aiemmat tiedot ovat mahdollistaneet sen tulkinnan, että leffa on esiosa Dracula Untold -leffan tyyliin.

Viime päivinä otsikoissa on ollut myös toimintajännäri The Fisherwoman, jonka tähti Emma Thompson kirjoitti suomalaisille sulosanaisen avoimen kirjeen saatuaan osuutensa purkkiin. Leffa sijoittuu Yhdysvaltoihin, mutta lumipulan vuoksi ulkokohtaukset päätettiin kuvata Suomessa. Suomen talvi on yksi tärkeä syy useammankin projektin Suomi-myönteisyydelle.

Kaikkien kansainvälisten tuotantojen yksityiskohtia ei mainosteta kovaan ääneen kesken kaiken. Helsingin Sanomien tuoreessa jutussa Pohjois- ja Itä-Suomen elokuvakomissioiden edustajat sanailevat, että meneillään on paras vuosi tähän mennessä. Kansainvälisiä ja kotimaisia tuotantoja on askarreltu ahkerasti talvella.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tältä näyttää Mauste... Godzilla x Kong syök... >

Keskustelut (1 viestiä)

hkdkanfnqkfjjwjf

02.04.2024 klo 14.18

draculalla ei pitaisi olla vihollisia vaan lahes omnipotent ja hanelta voi korkeintaan karata. alykas ja karsimaattinen slasherhirvio. pleikan draculasarja bram stokerin pohjalta oli upea kun klikkailuseikkailukin ahdisti
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova