Tuorein sisältö

Marley-koirasta välipäivien elokuvatähti

29.12.2008 klo 03.30 | Luettu: 1614 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Viisi uutta korkean profiilin elokuvaa debytoi Yhdysvalloissa joulun alla. Päättyneen viikonlopun katsotuimmaksi tapaukseksi nousi Marley & Me, jota on markkinoitu romanttisena komediana, tai ennemminkin kolmiodraamana. Jennifer Anistonin, Owen Wilsonin ja söpön, höpöisen koiran tähdittämä elokuva on ollut yleisön suuri suosikki. Kriitikoiden mietteet ovat heittelehtineet laidasta laitaan.

Adam Sandlerin uutuuskomedia Bedtime Stories lytättiin armottomasti. Kilteimpien arvioiden mukaan todeksi tulevista iltasaduista kertova fantasiahölmöily saattaa naurattaa perheen pienimpiä.

Ensi-iltansa sai myös eräs loppuvuoden puhutuimmista elokuvista, Benjamin Buttonin Uskomaton Elämä. Fantasiamelodraama Brad Pittin näyttelemästä väärinpäin vanhentuvasta miehestä on saanut osakseen reippaasti ylistystä, mutta myös odottamattoman paljon kritiikkiä, jos otetaan huomioon, että elokuva on yhä yksi vahvimmista ennakkosuosikeista pian nähtävissä palkintogaaloissa. David Fincherin ohjaustyön erikoistehosteita on kehuttu uraauurtaviksi ja näyttelijäntyötä vahvaksi. Kritiikin mukaan elokuvalta puuttuu "sielu".

Valkyrie, eli Bryan Singerin odotettu jännäri yrityksestä murhata Hitler, sai ristiriitaisen vastaanoton. Elokuvaa on kutsuttu sekä erinomaisen jännittäväksi että kaikesta jännityksestä vapaaksi. Näyttelijäkööriä on ylistetty kokonaisuutena samaan aikaan, kun pääosassa kekkuloiva Tom Cruise on saanut osakseen kovaa kritiikkiä.

Frank Millerin ohjaama The Spirit murskattiin siinä missä Sandlerinkin sekoilut. Sin Cityn jälkiä seuraavaa visuaalisesti erikoista supersankarijännäriä kutsuttiin kertakaikkisen sekavaksi ja naurettavaksi. Eräät jopa epäilivät, ettei Miller ole ohjannut tekelettään tosissaan.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Marley & Me 37,0 milj. $ (51,7 milj. $)
2. Bedtime Stories 28,1 milj. $ (38,6 milj. $)
3. Benjamin Buttonin Uskomaton Elämä (The Curious Case of Benjamin Button) 27,2 milj. $ (39,0 milj. $)
4. Valkyrie 21,5 milj. $ (30,0 milj. $)
5. Yes Man 16,5 milj. $ (49,6 milj. $)
6. Seven Pounds 13,4 milj. $ (39,0 milj. $)
7. Desperon Taru (The Tale of Despereaux) 9,4 milj. $ (27,9 milj. $)
8. Päivä jona maailma pysähtyi (The Day the Earth Stood Still) 7,9 milj. $ (63,6 milj. $) - arvostelu
9. The Spirit 6,5 milj. $ (10,4 milj. $)
10. Doubt 5,7 milj. $ (8,8 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Luurankoja Amy Wineh... Rokkarit eivät jätä ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova