Tuorein sisältö

2009: vuoden ISOIMMAT elokuvat

01.01.2009 klo 22.15 | Luettu: 10393 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Watchmen
V2.fi listasi vuosi sitten, mitkä tulevat olemaan kalleimpia, näkyvimpiä, mainostetuimpia ja kaikin puolin eeppisimpiä elokuvia vuonna 2008. Lista on pitänyt joten kuten paikkansa: listattujen joukosta löytyivät sekä päättyneen vuoden suurimmat hitit (mm. Yön Ritari, Mamma Mia!) että suurimmat flopit (mm. Speed Racer, The Happening). Noteeraamatta jäi muutama yllätyshitti, kuten Sex and the City - Sinkkuelämää.

Alta löytyy vastaava ennuste alkaneelle vuodelle. Listalle ovat päässeet vain ISOT elokuvat, eli maailmanlaajuista suosiota tavoitteleva englanninkielinen tarjonta. Listalta puuttuvat ne 2008 valmistuneet elokuvat, jotka saapuvat Suomeen alkuvuodesta.

Kevät 2009


Confessions of a Shopaholic
- Suosittuun kirjasarjaan perustuva draamakomedia liikaa shoppailevasta journalistista lienee yksi vuoden nimekkäimpiä naisvaltaiselle yleisölle suunnattuja tapauksia.

Coraline
Coraline
- Ohjaaja Henry Selickin (Painajainen Ennen Joulua) synkkäilmeinen koko perheen nukkeanimaatio erottuu edukseen kirkkaiden tietokoneanimaatioiden rinnalla.

Fanboys
- Pitkään lykätty komedia Tähtien Sota -nörteistä on kulttielokuva jo ennen julkaisuaan.

Friday the 13th
- The Texas Chain Saw Massacren modernista versiosta vastannut tiimi tietää, kuinka valaista lavasteet tyylikkäästi, ja osaa laskelmoida, minkä verran suuri yleisö kestää nähdä verta.

Möröt vastaan muukalaiset
- Jättibudjetin animaatiokomediassa maapallon hirviötarjonta taistelee ulkoavaruuden valloittajia vastaan. Kohun mukaan erityisesti 3D-teattereissa esitettävä versio on vakuuttava.

X-Men Origins: Wolverine
Watchmen
- Kallis supersankarielokuva perustuu kaikkien aikojen kehutuimpaan sarjakuvaan. Käynnissä oleva oikeusjuttu levitysoikeuksista antaa elokuvalle ylimääräistä näkyvyyttä.

X-Men Origins: Wolverine
- X-Men: Viimeinen Kohtaaminen oli iso hitti "kaikesta huolimatta", joten yleisöä varmasti riittää neljännellekin X-Men-elokuvalle. Laatu on suuri kysymysmerkki, sillä 20th Century Fox on tiettävästi sotinut Oscar-palkitun ohjaaja Gavin Hoodin kanssa (kuten kyseisellä elokuvastudiolla on tapana).

Kesä 2009


Funny People
Brüno
- Koomikko Sacha Baron Cohen yrittää kenties viimeistä kertaa vetää ihmisiä nenästä. Boratin sijaan paheksuntaa aiheuttaa homoseksuaali muotitoimittaja Brüno, joka on hänkin tuttu tv-sarjasta Ali G.

Drag Me to Hell
- Spider-Man-trilogian parissa kymmenisen vuotta puuhaillut Sam Raimi on viimeinkin palannut kauhuelokuvan ohjaksiin.

Enkelit & Demonit
- Jotta kaikki hämmentyisivät, suosittua Da Vinci -koodia edeltänyt kirja on kääntymässä samannimisen hittielokuvan jatko-osaksi. Kolmiyhteys Tom Hanks, ohjaaja Ron Howard ja kasa rahaa tekevät Enkeleistä & Demoneista vuoden suurieleisimmän jännärin.

Funny People
- Hittien 40v ja Neitsyt ja Paksuna ohjaaja-kirjoittaja Judd Apatow tarjoaa aiempaa vakavamman komedian, joka sijoittuu stand-up-komiikan maailmaan.

Puoliverinen Prinssi
Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi
- Kuudes Potter siirrettiin joululta -08 kesään -09. Leffa on varma hitti ja siirronkin syy on virallisesti taloudellinen. Liikkeellä on kuitenkin myös huhuja, että pallo olisi karannut Feenixin Killankin ohjanneen David Yatesin käsistä.

Ice Age 3
- Aiemmat Ice Aget ovat olleet ennakoitua suurempia menestyksiä. Dinosauruksilla terästetty kolmas osa uskalletaan julkaista ruuhkaisilla kesämarkkinoilla perinteisen kevään sijaan.

Inglourious Basterds
- Quentin Tarantinon pitkään odotettu sotaelokuva saa ensi-iltansa loppukesästä, kuten on juuri kerrottu. Tarantino ei ole pitänyt lupaustaan, jonka mukaan elokuvassa nähdään vain suuria toimintatähtiä. Tarantinon käsikirjoitusta on kuitenkin kehuttu kivenkovaksi.

Star Trek
- Uusi Star Trek lupaa tehdä kaikkea mahdollista, kuten olla uudenlainen tieteisseikkailu uudelle yleisölle siten, ettei elokuva kuitenkaan ole ristiriidassa aiempien osien kanssa.

Terminator Salvation
- Christian Balen kiinnittäminen päärooliin on lepyttänyt monet Terminator-fanit, jotka eivät ole mieltyneitä ohjaajaan nimeltä McG. Tekijät lupailevat vakavaa tieteistoimintaseikkailua, joka toimii uuden trilogian avauksena.

Transformers
Transformers: Revenge of the Fallen
- Tasaisen luotettava Michael "Ka-boom" Bay on saanut käyttöönsä isomman budjetin, joten edellisen osan lukuisilla ystävillä on tuskin mitään pelättävää.

Up
- Animaatiostudio Pixar on saanut aikaan vain hittejä. Ellei talollaan lentävä vanhus kuulosta myyvältä idealta, on ennakkokohu joka tapauksessa niin positiivista, että kyseessä on yksi ennakkosuosikeista vuoden 2009 parhaaksi elokuvaksi.

2012
- Tyhjäpäisiin tehoste-elokuviin erikoistunut Roland Emmerich tuhoaa tällä kertaa koko maailman. Elokuvan nimi viittaa vuoteen, jolloin maailma päättyy erinäisten ennustusten mukaan.

Syksy 2009


The Princess and the Frog
Avatar
- Titanicin jälkeen ainoastaan dokumentteja ohjannut James Cameron uhoaa Avatarin olevan koko elokuva-alan mullistava tieteisseikkailu. Spektaakkeli on tarkoitettu nautittavaksi 3D-teattereissa.

A Christmas Carol
- Uusin versio Charles Dickensin klassikosta Saiturin Joulu on ison budjetin tietokoneanimaatio Beowulfin tekijöiltä. Jim Carrey näyttelee sekä saituria että kolmea henkeä liikkeidenkaappausteknologian avustuksella.

The Lovely Bones
- Ohjaaja Peter Jackson vakavoituu, vaikka jatkaakin fantasian parissa. The Lovely Bones kertoo raiskatusta ja murhatusta tytöstä, joka katselee läheistensä jakselua taivaasta käsin.

Sherlock Holmes
The Princess and the Frog
- Ensimmäinen käsin piirretty Disney-musikaali 11 vuoteen valmistuu jouluksi. Asialla ovat miehet Pienen Merenneidon ja Aladdinin takaa.

Sherlock Holmes
- Lopullisen läpimurron Iron Manin ja Tropic Thunderin myötä tehnyt Robert Downey Jr. pääsee testaamaan vetovoimaansa roolissa, jota tunnetumpia ei ole montaa.

The Wolf Man
- Luonnostaan susimainen Benicio del Toro on traaginen ihmissusi synkässä, vakavassa ja modernissa versiossa 40-luvun kauhuklassikosta.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ahdistaako alkava uu... Beatles-tähden sensu... >

Keskustelut (8 viestiä)

Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

01.01.2009 klo 22.37

Avataria ei sitten paljoa waretella jos pitää 3D-teatterissa katsoa. Eikä myydä. Eikä katsota.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.01.2009 klo 22.45

Kyllä Avatar karvalakkiversionakin julkaistaan.
lainaa
Youngus_Ang

Rekisteröitynyt 03.12.2007

01.01.2009 klo 23.59

"...mitkä tulevat olemaan kalleimpia, näkyvimpiä, mainostetuimpia ja kaikin puolin eeppisimpiä elokuvia vuonna 2008"? Tulikohan nyt väärä vuosi laitettua?
lainaa
Youngus_Ang

Rekisteröitynyt 03.12.2007

02.01.2009 klo 00.00

Ei kun itsehän nyt luinkin väärin.
lainaa
CJ_Sneek

Rekisteröitynyt 15.07.2007

02.01.2009 klo 05.31

Missä Tim Burtonin tuottama 9?
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

02.01.2009 klo 12.36

Enkelit ja Demonit... Ihte nautin tuosta kirjasta huomattavasti enemmän kuin Da Vinci -koodista, mutta tuskinpa tuota elokuvaa tulee katsottua.

Fanboys, Funny people, Inglourious Basterds, A Christmas Carol ja Sherlock Holmes kiinnostavat eniten, täytyypä seurata saavatko kehuja vaiko haukkuja...
lainaa
Samuel

Rekisteröitynyt 22.09.2008

03.01.2009 klo 01.24

X-Men Origins: Wolverine, Watchmen, Ice Age 3 ja Sherclock ainakin käyn katsomassa. Myös Enkelit ja Demonit vaikuttaa suht kiinnostavalta, vaikken oikein Da Vinci koodista pitänytkään.
lainaa
Rautamaha

Rekisteröitynyt 20.12.2008

03.01.2009 klo 15.33

http://www.youtube.com/watch?v=KRS90V8BQGo

Todellaking Michael Kaboom Bay.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova