Tuorein sisältö

Ensimmäinen näyte Francis Ford Coppolan kunnianhimoisesta Megalopolis-scifistä

05.05.2024 klo 00.10 | Luettu: 1515 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Francis Ford Coppolan tieteiselokuva Megalopolis debytoi Cannesin elokuvajuhlilla kahden viikon kuluttua.

Coppola aloitti Megalopoliksen kirjoittamisen 70-luvun lopussa. Leffan oli tarkoitus valmistua 80-luvulla ja sitten 90-luvulla. Vuosituhannen alussa hän ilmoitti Megalopoliksen olevan hänen seuraava työnsä. Hän jopa kuvasi siihen taustamateriaalia. Syyskuun 11. päivän terrori-iskut (2001) ovat yksi elokuvaan vaikuttanut seikka, sillä New York City on "yksi päähenkilöistä" ja Coppola koki kaupungin käsittelyn vaikeammaksi.

2019 Coppola ilmoitti jälleen palaavansa aiheen pariin. Tuotanto vaikutti aidosti alkavan, mutta kuten saatamme muistaa, 2020 oli kohtalaisen haastava koko elokuva-alalle. Hollywoodin viimevuotiset lakot eivät leffaa enää pysäyttäneet erillissopimuksen johdosta.

Coppola on elokuvan ohjaaja, kirjoittaja ja myös rahoittaja: hän maksoi 120 miljoonan dollarin budjetin itse. Jos tällainen leffa tahtoo nousta hitiksi, mainoskampanjaan menee helposti toinen 100 miljoonaa, ja uusin ongelma on ollut anteliaan levittäjän löytäminen.

Ensimmäinen näyte on julkaistu Coppolan omalla YouTube-kanavalla. Videossa mies on reunalla. Kuvauksen mukaan elokuva kertoo sivilisaatiosta, joka on vastaavassa tilanteessa. Muutamat rohkeat unelmoivat paremmasta huomisesta, ahneuden ja poliittisen propagandan murentaessa yhteiskunnan peruspilareita.V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 80-luvulla maineesee... Autoilujuontaja Jame... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova