Tuorein sisältö

Irlannin musakauppoja uhkasi rangaistus Sex Pistolsin levyjen myynnistä

03.01.2009 klo 10.14 | Luettu: 1964 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

The Sex Pistols oli aikoinaan niin vaarallinen tapaus, että Irlannissa suunniteltiin hallitustasolla toimia bändin vahingollisen vaikutuksen kitkemiseksi. Julki tulleet dokumentit osoittavat bändin olleet korkean tahon tutkimuksen kohteena vuonna 1978. Irlannin katolista moraalia piti puolustaa The Sex Pistolsin edustamaa vaaraa vastaan...

Lainvalvojia hermostutti erityisesti bändin levyn nimi "Never Mind The Bollocks" ja luonnollisesti albumin sisältö. Guardianin mukaan asiakirjoista paljastuu tiukka keskustelu, rikkoiko pelkkä albumin nimi Irlannin tiukkoja sensuurilakeja vastaan. "Albumin nimen perusteella on lupa odottaa levyn sisällön olevan säädytöntä".

Viranomaisille esitettiin mielipiteitä, joiden mukaan albumin myyminen maan levykaupoissa saattaisi rikkoa markkinointilakeja. Säädyttömän tuotteen myynninedistämistä...seurauksena sakkoja levykauppiaille.

Asiakirjoista käy kuitenkin ilmi, että suunnitellut toimet ja rangaistukset tuli pitää matalalla tasolla. Levyn myymisestä ja markkinoinnista tulisi vain sakkoja ja syytteeseen ei olisi aihetta.

Virgin Records onnistui kuitenkin puolustamaan levyä ja bändiä sensurointitoimilta.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Britannian muusikoid... Robert Plant on melk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova